14 / 10 / 2024

Balkon ve bahçelerinizi dekore edin!

Balkon ve bahçelerinizi dekore edin!

Isınan havalarla birlikte bahçe ve balkon mevsimi de geldi. Bahçenizi, terasınızı ya da küçük de olsa balkonunuzu masalarla, minderlerle, kilimlerle ve tabii ki çiçeklerle renklendirip kendinize yeni bir yaşam alanı kurabilirsiniz...




Nihayet balkon ve bahçe mevsimi geldi. Güneşle aramız, şimdilik bir dargın, bir barışık olsa da sonunda yaz da gelecek. Bahçesi olanlar şanslı, çimlere yayılıp soğuk limonatalarını yudumlarken, gazetelerini okumanın keyfine varabilirler. Ancak şehirde yaşayanların hayatında, bahçe keyfi sunan balkonlar da bahçeler kadar önemli bir yer tutuyor. Ufak dokunuşlarla yaz günlerinin önemli bir bölümünü geçirdiğiniz balkon ve bahçelerinize renk katabilir, bu ritüeli daha zevkli bir hale getirebilirsiniz. çiçeklerle, minderlerle ve masa örtüleriyle renklenmiş; yastıklarla rahatlık katılmış bir balkonun hayalini kim kurmuyor ki. Hatta bu keyifli balkonda belki bir yaza merhaba partisi de vermek istersiniz.
İster saray olsun, ister bir gökdelen ya da mütevazı bir apartman, hepsinde balkonun yeri ayrıdır ve önemlidir.  İzmir  ya da Antalya gibi şehirlerde ise hayat balkonda geçer. Bizim İstanbul'da balkon dediklerimize onlar anlamsız ifadelerle bakıyor, onların balkon dediklerini ise biz teras olarak nitelendiriyoruz. Hatta İstanbul'da balkonlar artık kapatılarak depo haline getiriliyor ki, bu bence hayat damarlarımızın kuruduğu anlamına geliyor.   Oysa o balkona küçük bir masa iki sandalye ve renkli minderler atıp, pazar kahvaltınızı burada yapsanız ömrünüz uzamaz mı

KÜçÜK DEMEYİN...
Benim balkonum küçücük ne yapabilirim ki orada demeyin, iki saksı ve bir kilimle bile hayata neşe katacak bir atmosfer yaratabilirsiniz. İşte şirin balkonlar ve bahçeler için öneriler ve fotoğraflar...

- Büyük bir bahçeniz ya da terasınız varsa, rattan ya da bambu oturma gruplarını tercih edebilirsiniz. İstikbal, Bellona ve Mudo'da farklı tasarımlarda bahçe mobilyası bulmanız mümkün.
- Ancak alanınız küçükse, açılıp kapanabilen küçük bir masa ve birkaç sandalyeyle keyifli bir kahvaltı mekanı yaratabilirsiniz. Koçtaş ve Ikea'da uygun fiyatlara bu küçük masa ve sandalyelerden bulabilirsiniz.
- Eğer tercihiniz masa ve sandalyeden yana değilse duvar kenarına yerleştireceğiniz küçük sedirlerde balkonda kahve keyfi yapabilirsiniz.
- Yer minderleri ise en rahat ve pratik çözüm.
- Balkonda kullanacağınız mobilyalara karar verdikten sonra sıra işin en keyifli kısmına, bu mobilyaları giydirmeye geliyor. Sandalye minderleri olmazsa olmaz. Koçtaş, İkea ve Bauhause gibi mağazalarda rengarenk minderler bulabilirsiniz.
- Minderlere uygun masa örtüsü ve peçeteler ise bu renkliliği tamamlayacaktır.
- Ve tabii olmazsa olmaz çiçekler. Farklı boyuttaki saksılara ekeceğiniz çiçekler, doğanın huzurunu evinize taşırken, enerji de verecektir.
- Balkonunuz dar ise saksıları duvara ya da balkon demirlerine asabilirsiniz.
- Balkona veya terasınıza sıcaklık katacak bir başka öneri ise, tabanını ahşap kaplamak. Bunun için bahçe mobilyası satan yapı marketlerde satılan ahşap karolardan alıp kendiniz yerleştirebilirsiniz.
- Aydınlatmaya gelince. Duvarlara renkli fenerler asabilir, gündüz güneşten enerji toplayıp gece ışık veren solar aydınlatmaları tercih edebilirsiniz. Fener ve solar aydınlatmalar dekoratif çözümler de sunuyor.  
- Kuğu, ördek ya da kaplumbağa heykelcikleri veya bahçe cüceleri de bu keyifli mekana farklı bir hava katacaktır
Akşam/Aysun Öz Kaşi


Geri Dön