10 / 05 / 2024

Balkonunuzu renklendirmenin tam zamanı

Balkonunuzu renklendirmenin tam zamanı

Binalarda yaz aylarının gözde mekanlarından olan, genellikle sıcak havanın etkisini kaybettiği akşam saatlerinde zaman geçirilen balkonlar, 10 TL'lik maliyetle çiçeklerle renklendirilebiliyor



Çiçekçiler, özellikle akşamları evine geldikten sonra iş stresinden kurtulmak, dinlenmek için arayışlara giren alışanlara birbirinden renkli seçenekler sunuyor. Yeşili, çiçekleri seven ve ilgilenen birçok kişi, yaz aylarında bahçe ve balkonlarını tabiatın bir köşesi haline getirebilir. Tabiatın neşesine ortak olmak isteyenler, yaşadığı apartmanın bahçesindeki küçük bir alanda ya da balkonunda saksılar içinde yaz çiçekleri yetiştirebilir, onlarla yakından ilgilenerek günün yorgunluğunu atabilir. Bir balkonu çiçeklerle renklendirmenin maliyeti ise oldukça düşük. Çiçekçiler, petunya, kadife, cam güzeli, aslan ağzı, kedi tırnağı, mine ve hercai gibi yaz çiçeklerini tanesi 50 kuruştan satıyor.

Bir çiçeklik küçük saksılar 1 TL, 50 santimetrelik uzunları ise 5 TL'den alıcı buluyor. 4 çiçeğin dikilebildiği 50 santimetrelik saksılar ise çiçeği, toprağı ve askısı ile birlikte en fazla 10 TL'ye mal oluyor. Bursa'da çiçekçilik yapan Osman Nuri, bütçeye ve kişinin zevkine göre 10 TL ile 100 TL arasında değişen fiyatlarla balkonların renklendirilebildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bir uzun saksı 4 çiçek alıyor. İki uzun saksı ile 8 farklı renkte çiçek balkona ayrı bir atmosfer katacaktır. Bunu yapmanın maliyeti ise sadece 20 lira." (AA)


Geri Dön