29 / 04 / 2024

Bandırma'nın marka kent olması yönünde 4 önemli proje!

Bandırma'nın marka kent olması yönünde 4 önemli proje!

Bandırma'da yeni sosyal alanlar oluşturma amacında olduklarının altını çizen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Bandırma'nın Eskişehir gibi "marka kent" olması yönünde tüm şartların oluşmaya başladığını ifade etti.



Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Bandırma'nın Eskişehir gibi "marka kent" olması yönünde tüm şartlar oluşmaya başladı. Bu alanda önümüzü açacak projeleri devreye sokacağız" dedi.


Bandırma yeni projelerle öne çıkmaya başladığını anlatan Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Marka Kent olmak için projeleri tek tek devreye sokacağız" dedi. Öncelikli hedeflerinin sosyal ve ekonomik açıdan gelişmek olduğunu anlatan Mirza "Bizim amacımız bunu daha ileriye taşımak. Yani Bandırma'yı Eskişehir gibi bir marka kente dönüştürmek. 


Bu noktada şuna dikkat çekmek isterim. Kentlerin yerel yönetimleri ve kent yöneticileri bu sürecin olumlu ya da olumsuz seyretmesine vizyonları ölçüsünde belirleyici olmakta. Kendim ve yönetimim adında ortaya sunduğumuz kısa ve uzun vadeli projeler ve çaışmalarla Bandırma'nın marka kent olması yolunda önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.


4 önemli proje


Bandırma'da yeni sosyal alanlar oluşturma amacında olduklarının altını çizen Dursun Mirza şöyle konuştu: "Bunun için de 4 önemli projemizi hazır hale getirdik. Bu projeler Bandırma'nın ve bölgesindeki diğer şehirlerinde odak noktası haline gelecek farklı amaçları olan projeler. Bandırma'nın farklı noktalarında yapımını planladığımız bu projeler tamamlnadığında Bandırma'nın sadece Güney Marmara'da değil İstanbul'un ardından Marmara Bölgesi'nde bir konuda tercih edilen önemli bir kente dönüştürecek."


Dursun Mirza, bu projelerden bazılarını şöyle anlattı: "Litvanya bölgesinin yukarısında kalan ve eskiden lalelerin doğal yetiştiği bir alan olan bu bölgede yeni bir park oluşturmayı hedefliyoruz. Lalezar Parkı'nda piknik ve çocuk oyun alanlarının yanında kafe ve restoranlarla birlikte el işçiliğinin güzel örneklerinin yer alacağı küçük bir çarşıda bulunacak. 


Bandırma'nın diğer kent girişi Erdek yolu üzerinde yer alan Malta Deresinde kente değer katacak yeni bir yeşil alan projesinin yapımı konusunda da oldukça kararlıyız. Özellikle bu bölgede 3 bölümden oluşan büyük bir Malta Park Projesini kısa sürede yaşama geçireceğiz."


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön