23 / 06 / 2024

Bank of America'dan yeni dolar tahmini! Yıl sonunda dolar tam bu kadar olacak!

Bank of America'dan yeni dolar tahmini! Yıl sonunda dolar tam bu kadar olacak!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Bank of America (BofA), yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.



Bank of America (BofA)'dan yeni dolar tahmini geldi. Son zamanlarda düşüşe geçen dolar/TL kuru milyonlar tarafından yakından takip edilirken, doların geleceği seviye ise merak konusu olmaya devam ediyor. Vatandaşlar ''dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar ne olur?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Dünyanın en büyük bankalardan biri olan Bank of America (BofA), doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 

BofA'DAN DOLAR TAHMİNİ!

 Zümrüt İmamoğlu’nun da aralarında olduğu BofA ekonomist ve stratejistlerinin yayımladıkları “İlk çeyrek karamsarlığı out, yaz iyimserliği in” başlıklı raporda dolar/TL kuruna yönelik tahminlere de yer verdi. Söz konusu rapora göre uzmanlar, enflasyon baskısının artması durumunda talebin yavaşlamasını bekliyor.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre;yüksek enflasyon seviyesi göz önüne alındığında, sermaye girişleri yavaşladığında TL’de bir miktar nominal değer kaybı olabileceğinin yer aldığı raporda, yıl sonuna kadar dolar/TL kurunda bir miktar artış yaşanabileceği belirtildi. Bank of America uzmanları öte yandan 2024 yıl sonu için enflasyon tahminlerini yüzde 42 olarak açıkladı.

Bank of America dan yeni dolar tahmini! Yıl sonunda dolar tam bu kadar olacak!

DOLAR/TL 2024 YIL SONUNDA 38 TL OLACAK1

İç talebin yavaşlamasını ve kredi büyümesinin yüzde 2 seviyesi tavanın altında kalmasını bekleyen BofA  bu durumun hem tüketici hem de ticari kredilerde görüleceğini açıkladı.

Rapora göre; yüksek faiz oranları nedeniyle yabancı mevduatların TL yerine dövize yönelmesi bekleniyor. Özellikle yaz aylarında TL'nin istikrar kazanması durumunda döviz mevduatlarında çözülme bekleniyor.

TCMB'nin döviz rezervlerinde yıl sonuna kadar artış bekleniyor. BofA'ya göre; 2024 sonunda dolar/TL kurunun 38 olması öngörülüyor.

Sıkı para politikası ve yeni ekonomik programa verilen destek, hem yerel hem de yabancı yatırımcıların daha pozitif hale gelmesine neden oldu. Bankalar dolarsızlaşma sürecinin başladığını görüyor. Bu sürecin devam etmesi bekleniyor.
 

Çeyrek altın fiyatı 2024! Altın almak isteyenler ters köşe oldu! 21 Mayıs 2024 kuyumcu canlı altın fiyatları

Mehmet Şimşek'ten dolar yorumu! Dolar 20 lira seviyesine kadar gerilerdi!

Geri Dön