29 / 04 / 2024

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu İstanbul'a taşındı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu İstanbul'a taşındı!

BDDK inşaatı devam eden binasının tamamlanmasını beklemeden İstanbul'a taşındı. Kurum içinde ki tartışmalara rağmen BDDK bu hafta başından itibaren İstanbul'a taşınarak mesaiye başladı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) inşaatı devam eden binasının tamamlanmasını beklemeden İstanbul'a taşındı. Kurum içinde ki tartışmalara rağmen BDDK bu hafta başından itibaren İstanbul'a taşınarak mesaiye başladı. Ankara'da sadece 50 civarında personeli kaldı. Onlara da 15 günlük mehil müddeti sonrasında İstanbul'da göreve başlama talimatı verildi. BDDK İstanbul'da bina yaptırma kararı almış ve ihaleye çıkmıştı. İnşaat sürerken BDDK'nın daha önce bir özel bankanın genel müdürlük olarak kullandığı binaya taşınması tartışmalara neden oldu. Binanın depreme dayanıklı olup olmadığı, alınan raporun güvenilirliği konuşulurken, binanın yandaş bir işadamına ait olması ve yüksek fiyatla kiralanması da konuşulan konular arasında. BDDK'nın tüm bankaların mahremine ulaşabildiğini belirten bazı bankacılar, "BDDK tüm bankaların mahremini biliyor. Bankaların mahremlerine ulaşabiliyor. Böyle bir kurumun güvenliği çok önemli. Ama bu konuda hassasiyet yok. Oysa ki BDDK kendi binasını bu konuda özel güvenlik önlemiyle donatıp öyle taşınsaydı doğru yapardı. Önümüzdeki günlerde hangi sorunlarla karşılaşılacağını kimse bilmiyor" dediler. 


BDDK'nın İstanbul'a taşınması çalışanları da sıkıntıya soktu. Birçok çalışanın eşinin tayinini yaptıramadığı, bazı kişilerin çocuklarının okula devam etmesi nedeniyle evlerini taşıyamadığı, taşınan semtte kiraların çok yüksek olması nedeniyle sorunlar yaşandığı, bu nedenlerle de aile birliğinin bozulduğu ifade edildi. Bir kurum çalışanı yaptığı açıklamada birçok personelin zor durumda olduğunu kaydederek, bu koşullarda çalışma huzurunun sağlanmasının zor olacağını vurguladı.


Aydınlık


Geri Dön