16 / 05 / 2024

BDDK İstanbul binası

BDDK İstanbul binası

BDDK inşaatı devam eden binasının tamamlanmasını beklemeden İstanbul'a taşındı. Kurum içinde ki tartışmalara rağmen BDDK bu hafta başından itibaren İstanbul'a taşınarak mesaiye başladı.

Süreyya Beşe'nin çocuklarından Garaj İstanbul için dava!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe’nin ölümünün ardından başlayan miras kavgası, yine mahkemelik oldu. Beşe’nin 16 yıl önce otel karşılığı mirastan feragat eden çocukları, Garaj İstanbul binası için üvey annelerine dava açtı.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

BDDK'nın geçici adresi Esentepe!

BDDK’nın İstanbul’da Ataşehir’e taşınıp taşınmayacağı tartışmalarına son noktayı Başkan Mehmet Ali Akben koydu: Şimdilik Denizbank’ın Esentepe’deki eski binasına taşınıyoruz. Ama nihai adresimiz Ataşehir olacak” dedi.

BDDK, İstanbul’da yeni bir bina kiraladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), İstanbul’da yeni bir bina kiralanarak, mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verdiğini açıkladı.

BDDK İstanbul Esentepe'ye mi taşınacak?

Ankara’dan Anadolu Yakası’nda yapımı süren kendi binasına geçmesi gereken BDDK, kafaları karıştırdı. Edinilen bilgilere göre BDDK, İstanbul Esentepe’de 17 katlı binaya kiracı olacak.

Mimar Odası’na belediye incelemesi!

Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki İstanbul binasının kaçak olduğu iddiası tartışma yarattı. Basındaki haberleri ihbar kabul eden Beyoğlu Belediyesi geçtiğimiz günlerde binaya giderek incelemelerde bulundu, tutanak hazırladı.

Davutpaşa Spor Kulübü yeni kulüp binası açıldı!

Davutpaşa Spor Kulübü, Fındıkzade'de bulunan yeni kulüp binasının açılışını yaptı. 1926'da kurulan İstanbul ekibi, 1959 yılına kadar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile aynı platformda mücadele etti.

1969 yılında Yerebatan Sarnıcı'nın üstüne İl Genel Meclisi binası yapılmış!

1969 yılında, Yerebatan Sarnıcı'nın oryantal bir çalışma haline getirilmesi için gerekli çalışmalara başlanmış. İstanbul Özel İdare Müdürlüğü tarafından, Yerebatan Sarayı'nın üstüne İl Genel Meclisi Binası yapılmış.

1968 yılında Beşiktaş'a 650 kişilik tiyatro binası yapılacakmış!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Beşiktaş'a 650 kişilik modern bir tiyatro binası yapılacakmış. Barbaros Meydanı'ndaki eski tramvay deposunun yerine inşa edilecek bina için, bütçeye 500 bin liralık tahsisat konulacakmış.

1966 yılında İstanbul Polis okulu, Etiler'deki binasında eğitime başlayacakmış!

1966 yılında Türkiye'nin dördüncü polis okulu ''İstanbul Polis Okulu'', Etiler'deki yeni binasında faaliyete başlayacakmış. Okul binası, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2,5 milyon liraya satın alınmış.

1965 yılında Zeytinburnu'nda itfaiye binası inşa ediliyormuş!

1965 yılında itfaiye teşkilatının takviyesine çalışılmaktaymış. Zeytinburnu'nda ise itfaiye binası 100 bin liraya ihale edilmiş ve inşaatına başlanmış. Bir senede İstanbul'da 2 bin yangın vak'ası olmuş.

TOKİ BDDK binası ihalesi bugün yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Ümraniye Uluslararası Finans Merkezi'nde yapılacak olan BDDK hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesi bugün gerçekleşecek. İhale saat 15:00'te yapılacak.

1961 yılında Tepebaşı Dram Tiyatrosu binası yıktırılacakmış!

1961 yılında İstanbul Belediyesi, Tepebaşı'ndaki Dram Tiyatrosu binasının yetersiz kaldığına karar vermiş ve binayı yıktırma kararı almış. Tepebaşı Gazinosu, tiyatro binası haline getirilecekmiş ve tiyatro burada faaliyetlerine devam edecekmiş.

BDDK İstanbul binası Haberi

BDDK İstanbul binası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) inşaatı devam eden binasının tamamlanmasını beklemeden İstanbul'a taşındı. Kurum içinde ki tartışmalara rağmen BDDK bu hafta başından itibaren İstanbul'a taşınarak mesaiye başladı. Ankara'da sadece 50 civarında personeli kaldı. Onlara da 15 günlük mehil müddeti sonrasında İstanbul'da göreve başlama talimatı verildi. BDDK İstanbul'da bina yaptırma kararı almış ve ihaleye çıkmıştı. İnşaat sürerken BDDK'nın daha önce bir özel bankanın genel müdürlük olarak kullandığı binaya taşınması tartışmalara neden oldu. Binanın depreme dayanıklı olup olmadığı, alınan raporun güvenilirliği konuşulurken, binanın yandaş bir işadamına ait olması ve yüksek fiyatla kiralanması da konuşulan konular arasında. BDDK'nın tüm bankaların mahremine ulaşabildiğini belirten bazı bankacılar, "BDDK tüm bankaların mahremini biliyor. Bankaların mahremlerine ulaşabiliyor. Böyle bir kurumun güvenliği çok önemli. Ama bu...