09 / 05 / 2024

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 64 milyar 824 milyon TL arttı ve 9 trilyon 128 milyar 882 milyon TL'ye çıktı.



- Yasal öz kaynaklar azaldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan ve merakla beklenen haftalık verilerine göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 26 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla bir önceki haftaya göre 209 milyon TL azaldı ve 168 milyar 277 milyon TL'ye geriledi. Yine verilen detaylara göre, söz konusu takipteki alacakların 144 milyar 605 milyon TL'sine özel karşılık ayrıldı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Yine paylaşılan detaylara göre, aynı dönemde bankacılık sistemindeki yasal öz kaynaklar 19 milyar 94 milyon Türk Lirası azalışla 1 trilyon 910 milyar 985 milyon Türk Lirası şeklinde oldu.

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Borsa İstanbul yeni yönetimi bekliyor! Borsada yükseliş olacak mı? Rakamlar bir bir verildi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön