29 / 04 / 2024

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.



ABD'deki borç limiti krizine ilişkin gelişmeler ve Fed'in atacağı adımlara ilişkin soru işaretleri de yatırımcıları temkinli olmaya yönlendiriyor.

Verilen detaylara göre, borç limitinin 2025 yılına kadar askıya alınmasını ve federal harcamaların 2 sene boyunca sınırlanmasını öngören tasarı dün ABD Temsilciler Meclisi'nde onaylanırken, söz konusu tasarının pazartesiye kadar Senato'dan geçmesi de gerekiyor. Tasarının bugün Demokratların kontrolündeki Senatodan geçebileceği bildiriliyor.

ABD Merkez Bankası nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Diğer bir taraftan ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre iş gücü piyasası sıcak kalmayı sürdürürken JOLTS Açık İş Sayısı, Nisan'da 10 milyon 103 bin ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Ayrıca verilen bilgilere göre, buna karşın, Fed'in "Bej Kitap" raporunda ülkede ekonomik faaliyetin nisan ayı ve mayıs başında "çok az" değişim gösterdiği, gelecekteki büyüme beklentilerinin ise biraz kötüleştiği bildirildi.

Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri de takip edilirken, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in yaklaşan haziran 2023 toplantısında faiz artırımına gitmemesi gerektiğini kaydetti. Faiz artırımında bir toplantının atlanabileceğini düşündüğünü dile getiren Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, gelecek verilerin fikrini değiştirebileceğini söyledi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Philip Jefferson da açıklamasında Fed'in bir toplantıda faiz oranını sabit tutma kararının para politikası sıkılaşmasını sonlandırdığı anlamına gelmemesi gerektiğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön