14 / 05 / 2024

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.



Söz konusu bu gelişmelerden sonra para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda 25 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler yüzde 38'e gerilerken, nihai faiz oranının yüzde 85 ihtimalle yüzde 5,25-5,50 seviyelerinde olacağı öngörülüyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, özellikle cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin fiyatlamalar üzerinde etkili olmasının beklendiğini dile getirerek, Fed yetkililerinin açıklamalarının da yakından takip edildiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Verilen detaylara göre, bu ayki toplantıda faiz artırımına gidileceğine yönelik fiyatlamaların gerilemesiyle altının ons fiyatı destek bularak yükseliş eğilimini 3. güne taşırken, Brent petrolün varil fiyatı da son iki günde yüzde 6'dan fazla değer kaybetmesinden sonra yeni günde yüzde 1 yükselişle 73 dolara çıktı.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, Dün New York borsasında S&P 500 endeksi 0,61, Nasdaq endeksi yüzde 0,63 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,41 geriledi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de karışık bir seyirle başladı.

Yine verilen bilgilere göre, Avrupa'da dün satış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bugün gözler Avro Bölgesi'nde açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi.

Dün resmi olarak açıklanan verilere göre, Almanya’da nisanda yüzde 7,2 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 6,1’ye inerek beklentilerden fazla geriledi.

Ayrıca benzer şekilde Fransa'da da enflasyon, enerji, gıda ve hizmet fiyatlarında artışların azalması nedeniyle 1 senenin en düşük seviyesi olan yüzde 5,1'e indi.

Borsa İstanbul, yeni aya yükselişle başladı! BIST 100 endeksi yüzde 0,85 arttı!

Ekmeğe zam kapıda! 240 gram ekmek 10 liraya satılacak!

Ciner Londra’da halka arz hazırlığında!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön