29 / 04 / 2024

Bankada parası olanlar hemen baksın! Mevduat faizleri artmaya devam edecek mi?

Bankada parası olanlar hemen baksın! Mevduat faizleri artmaya devam edecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politka faizini yüzde 35 seviyesine yükseltmesinin ardından bankalar da mevduat faizlerinin yükseltmeye başladı. Peki mevduat faizleri yükselmeye devam edecek mi?



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ekim 2023 politika faizi kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından harekete geçen bankalar da mevduat faizlerini artırmaya başladı. Peki mevduat faizleri yükselmeye devam edecek mi?

MEVDUAT FAİZLERİ YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ise Milliyet'e yaptığı açıklamada mevduat faizleri ile ilgili değelendirmelerde bulundu. Herkesi merak ettiği ''Mevduat faizleri yükselmeye devam edecek mi?'' sorusunu yanıtlayan Kurtuluş önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtului, Kasım ve aralık ayında yapılacak faiz artışları ile piyasa ve politika faizinin dengeyi bulacağını, yüzde 40-45 bandında piyasa ile Merkez Bankası politikasının eşitleneceğini beklediğini söyledi. 

Kurtuluş, şu anki durumda reel piyasa ile Merkez Bankası politika faizinin birbirine yaklaştığını belirterek,'' Önümüzdeki bir iki ay içerisinde tutarların eşitleneceği öngörüsünde bulunabiliriz.

Politika faizi esasen kredilere yönelik bir düzenlemedir, bunu bir tavsiye kararı olarak düşünebiliriz. Bankalar buna uymak değildir, bunun altında veya üstünde faiz verebilirler.'' ifadelerini kullandı.

Bankada parası olanlar hemen baksın! Mevduat faizleri artmaya devam edecek mi?

BANKALARDAN 'HOŞ GELDİN' FAİZLERİ!

Kurtuluş, mevduat faizinin şu anda yüzde 35 seviyelerinde seyretmesi realiteye uygun gözüktüğünü söyledi. 

Bunu bir pazarlama politikası olarak düşünmek gerektiğini belirten Kurtuluş '' Banka hoş geldin faizi ile daha yüksek oranda bir faiz veriyor.'' dedi. 

Mevduat faiz oranları bankadan bankaya değiştiğini söyleyen Kurtulu, şu anda faizlerin 34-38 bandında olduğunu açıklayarak ağırlıklı oranın ise yüzde 35 seviyelerinde olduğunu söyledi. Kurtuluş bazı bankaların ise hoş geldin faizlerini daha yüksek tuttuğunu açıkladı.

Bankada parası olanlar hemen baksın! Mevduat faizleri artmaya devam edecek mi?

DÜŞÜK ORANLAR KARŞISINDA VATANDAŞLAR NE YAPMALI?

Piyasa realitesi ile Merkez Bankası’nın politika faizi git gide birbirine yaklaşmaya başladığıan dikkat çeken Kurtuluş, ''Yıl sonuna kadar eşitleneceğini düşünüyorum. Burada mevduatlara verilecek faizin de bir miktar artması söz konusu olabilir.'' dedi.

Yatırımcılara seslenen Kurtuluş  kısa vadeli mevduat yatırımlarında bulunmalarını tavsiye etti.  Kurtuluş vatandaşlara, 3-6 aylık mevduat yatırımlarının yapılması halinde sonrası için yükselecek olan faiz oranlardan da kar etmelerinin mümkün olacağını belirtti.

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

Acil nakde ihtiyacı olanlar artık kredi çekemiyor! Faizler zirveye oynuyor


 


Geri Dön