30 / 04 / 2024

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Dün açıklanan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 42,5 seviyesine yükselmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) dün saat 14:00'da yılın son faiz kararını açıkladı. Haziran ayından bu yana peş peşe 6 toplantıda faiz artıran banka bu toplantıda beklentilere paralel politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti. Kararın ardından mevduat faizlerinde de yükseliş yaşandı. 

MEVDUAT FAİZLERİ YÜZDE 52'Yİ AŞTI!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası faizlerine parelel olarak mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı. Mevduat faizleri yüzde 52,2 seviyesine çıkarken, ticari kredi faizleri yüzde 52,4 seviyesini gördü.Öte yandan ihtiyaç kredisi faizleri de ortalama yüzde 61,7 seviyesine çıktı.

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52 yi aştı!
KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Konut kredisi faiz oranları, konut almak isteyenler vatandaşlar tarafından yakındajn takip ediliyor. Konut kredisi faiz oranlardaki artış konuta erişimi azaltıyor. 

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar özellikle Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi'nin konut kredisi faizlerini merak ediyor. 

Akbank İlk Evim Konut Kredisi faiz oranı 2.8, ING Konut Kredisi 2,79,  İş Bankası Ev Kredisi Kampanyası 2,87, Ziraat Bankası Konut Kredisi 3,09, Yapı Kredi konut kredisi 3,2 olarak açıklandı.

KONUT KREDİLERİNDE YAPILANDIRMA OLUYOR MU?

Konut kredisi çeken vatandaşlar yapılandırmanın olup olmadığını merak ediyor.Konut kredisi aldıktan sonra eğer aylık taksitleri ödemekte sıkıntı çekmeniz durumda banka ile iletişim kurarak konut kredisi yeniden yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.

Böyle bir durumda borcunuz güncel yapılandırma faiz oranına göre yeniden hesaplanacak.

750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte Ziraat, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi faiz oranları!

Geri Dön