27 / 04 / 2024

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 35'e çıkarttı. Karşılaştırma sitesi encazipcom söz konusu bu durumun kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizlerine nasıl yansıdığını masaya yatırdı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını resmen açıkladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, faiz 500 baz puan artışla yüzde 35'e yükseltildi. Ayrıca paylaşılan bilgilere göre bankalar tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan azami faiz oranları da yeniden belirlendi. 

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ
 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) yer alan detaylara göre, ekim ayında Türk Lirası cinsinde kredi kartında azami akdi faiz oranı 3,26 nakit avansta azami akdi faiz oranı 4,02 şeklinde olmuştu. Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre azami gecikme faiz oranı da kredi kartında 3,56’ya, nakit avansta 4,32’ye çıkartılmıştı. Ayrıca söz konusu düzenlemeye göre, bugünden itibaren Türk Lirası cinsinde kredi kartında azami akdi faiz oranı 3,66’ya nakit avansta azami akdi faiz oranı 4,42 olurken azami gecikme faiz oranı da kredi kartında 3,96, nakit avansta 4,72’ye çıktı.

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

BANKALARA GÖRE DEĞİŞEBİLİR

Yine aktarılan detaylara göre TCMB tarafından yayınlanmış olan kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı, bankalara bir üst sınır getiriyor ve böylece bankalar bu oranlardan daha yüksek bir faiz oranını tüketicilere uygulamıyor. Çok uzun bir zamandır tüm bankalar neredeyse müşteri portföyünün tamamına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tavan kredi kartı faizlerini uyguluyordu. Bu ay faizlerin bu seviyeye gelmesiyle beraber bazı bankaların kredi kartı işlemlerinde tavan oranlardan daha düşük oran uyguladığı da görülüyor. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre söz konusu faiz artışları sürerse de bunun daha da genişlemesi olasılığı oldukça yüksek.

Encazip kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışı piyasa beklentisine paralel olarak gerçekleşti. Bu nedenle bankalar pozisyonlarını halihazırda buna göre aldılar. Biz Aralık'a kadar özellikle tüketici tarafında kredi ve mevduat faizlerinde daha sınırlı bir artış da öngörüyoruz. Ayrıca diğer bir yandan ticari kredilerdeki daralmanın da sürmesini bekliyoruz. Bu da bankaların daha çok tüketici portföyüne yöneleceği ve tüketicileri cezbedecek bazı kampanyalar yapacağı olarak yorumlanabilir. Tüm bunlar özellikle kredi faizlerindeki artışı sınırlayan sebepler olarak Kasım'da önümüze çıkacak.”

JPMorgan yıl sonu Merkez Bankası tahminini yükseltti!

İstanbul'da selzede KOBİ'lere tam 1 milyon TL'lik faizsiz kredi!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri çok acil bakın! Maaşlar işte bu tarihte yatırılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön