28 / 04 / 2024

JPMorgan yıl sonu Merkez Bankası tahminini yükseltti!

JPMorgan yıl sonu Merkez Bankası tahminini yükseltti!

JPMorgan Türkiye Başekonomisti Fatih Akçelik yaptığı açıklamada 2023 yıl sonu politika faizi tahminlerini yüzde 35'ten yüzde 40'a yükselttiklerini dile getirdi.



JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) söyleminin şahin tarafta kalmayı sürdürdüğünü kaydederek, 2023 yıl sonu faiz beklentisini de yukarı yönlü revize etti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre JPMorgan Türkiye Başekonomisti Fatih Akçelik, 2023 yıl sonu politika faizi tahminlerini yüzde 35'ten yüzde 40'a yükselttiklerini dile getirdi.

Paylaşılan detaylara göre JPMorgan Türkiye Başekonomisti Fatih Akçelik Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı metnindeki şahin söylemin kalmaya devam ettiğini, dolayısıyla Kasım ve Aralık aylarında 250'şer baz puanlık faiz artışı beklediklerini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu faiz beklentisi de yüzde 45 seviyesinde kaldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylar göre JPMorgan daha önce 2023 yıl sonu için yüzde 35'lik öngörülerini paylaşırken, söz konusu bu öngörüde yukarı yönlü düzeltme olabileceği sinyalini de verdi.

JPMorgan yıl sonu Merkez Bankası tahminini yükseltti!

MERKEZ BANKASI'NDAN TÜRK LİRASI İÇİN YENİ HAMLE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından, sadeleştirme adımları çerçevesinde resmen yeni bir hamle geldi. Verilen detaylara göre Merkez Banksı zorunlu karşılıktan alınacak komisyon detaylarını açıkladı. Hedefleri tutturamayan bankalara KKM hesapları için TCMB tarafından farklılaştırılmak üzere yüzde 8 komisyon uygulanacak. Ayrıca TL payı için uygulanacak zorunlu karşılık komisyonu ise yüzde 3 olarak belirlendi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Merkez Bankası geçen hafta açıkladığı kapsamlı sadeleşme adımlarının zorunlu karşılık ve komisyon uygulamalarına ilişkin talimatını bankalara gönderdi.  Bankalara gönderilen yazılarda yabancı para yükümlülükleri için tesis edilen zorunlu karşılıklar üzerinden komisyon alınacağı kaydedildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığı detaylara göre, talimatta komisyon uygulamasında kur korumalı hesapların yenilenmesi ve TL’ye geçişi ile TL’nin payının artırılmasına dönük önlemler alınacağına dair uyarılara da yer verildi.

YÜZDE 8 KOMİSYON UYGULANACAK!

Verilen detaylara göre bu bağlamda, “Kur/fiyat koruma desteği sağlanan hesaplar için Merkez Bankası tarafından belirlenen koşullara göre farklılaştırılmak üzere yıllık yüzde 8, belirlenen TL payına göre farklılaştırılmak üzere yıllık yüzde 3 oranında komisyon uygulamasına geçildi. 

SPK Başkanı duyurdu: Yeni nesil gayrimenkul sertifikası geliyor!

İstanbul'da selzede KOBİ'lere tam 1 milyon TL'lik faizsiz kredi!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri çok acil bakın! Maaşlar işte bu tarihte yatırılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön