08 / 05 / 2024

Bankalar çalışanlarına ne kadar zam yaptı? İşte bankacılık sektöründe zam oranları

Bankalar çalışanlarına ne kadar zam yaptı? İşte bankacılık sektöründe zam oranları

Özel sektör zamları merakla beklenirken bazı bankaların zam oranları belli oldu. İşte bankacılık sektöründe yapılan zam oranları



Özel sektör çalışanları zamlı maaşlarını Şubat ayında alacak. Ancak bazı bankalarda zam oranları belli oldu. Akbank, Garanti BBVA, Halkbank, Ziraat Bankası bu bankalardan bazıları.  

Akbank'ta yüzde 50 zam

Sabancı Holding'in bankası Akbank çalışanlarının 2023 yılı ilk yarı zam oranı belli oldu. Banka üst yönetiminin çalışanlara yılın ilk yarısı için yüzde 50 zam yapma kararı aldığı belirtilirken Temmuz ayında ikinci bir zam konusunda yeniden değerlendirme yapılacağı ifade edildi.

Ziraat Bankası yüzde 55

Ziraat Bankası çalışanlarının 2023 yılı zammı ise ortalama yüzde 55 olurken, görev yeri ödemelerinde yüzde 70 artış sağlandığı, günlük yemek ücretlerinin ise 2023 yılı için 125 TL olarak belirlendiğini kaydedildi.

Halkbank yüzde 55

Halkbank çalışanlarının da 2023 yılı zammı Ziraat Bankası ile aynı oranda yüzde 55 oldu. Çalışanların görev yeni ödemelerinde yüzde 70 artış sağlandığı, günlük yemek ücretlerinin de 125 TL olduğu ifade edildi.

Garanti Bankası yüzde 35

Garanti BBVA'nın ilk yarı zam oranı Akbank'ın oldukça gerisinde kaldı. Banka üst yönetimi çalışanlarının ücretlerine 2023 yılının ilk altı ayı için yüzde 35 zam kararı alırken. 2022 yılında günlük 80 TL olan yemek ücreti 2023 yılının ilk altı ayı için 108 TL olarak güncellendi. Böylece günlük yemek ücretlerine yüzde 35 zam yapılmış oldu.

İş Bankası emeklilerine yüzde 47.5

Öte yandan İş Bankası Munzam Sandık Vakfı emeklilerine Ocak 2023 tarihinde başlayan ödeme dönemi için maaşlarına yüzde 47,5 zam yapıldığı ve emekli aylığı 4000 bin liranın altında kalan maaşların da 4000 TL olarak belirlenmesine karar verildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön