02 / 05 / 2024

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.



Konuyla ilgili Bloomberg TV'ye konuşan HangiKredi CEO'su Oray Durmazoğlu, MB kararından sonra özel bankaların ihtiyaç kredisinde, 24 ay ve daha kısa vadelerde aylık 20-30 baz puan faiz düşürdüğünü ancak taşıt ve konut kredilerinde beklenen indirimin henüz gerçekleşmediğini söyledi. İlerleyen günlerde özellikle konut kredisi faizlerinde düşüş beklediklerini anlatan Durmazoğlu, hali hazırda kendilerine gelen kredi talebinin yüksek seyrettiğini, MB kararının talebi yükseltmediğini ancak faiz indirimleriyle beraber talebin daha da yükseleceğinin beklenebileceğini söyledi.

Öte yandan bankacılık kaynaklarının Bloomberg HT'ye aktardığı bilgiye göre ticari kredilerde kısa vadede oranlar yüzde 20 ile yüzde 20,75 seviyesine geriledi. TCMB'nın referans faizini indirmesinin ardından ticari kredilerde bu gelişmenin yaşandığı belirtilirken, ticari kredilerde katsayıların işaret ettiği faiz oranları sırasıyla yüzde 22,85'ten yüzde 21,48'e, yüzde 29,38'den yüzde 27,61'e geriledi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön