02 / 05 / 2024

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre ise; 19 Ağustos itibarıyla sektörün kredi hacminde 26 milyar 652 milyon lira artış kaydedildi. BDDK'nın haftalık bülteninde yer alan verilere göre aynı dönemde 6 trilyon 569 milyar 302 milyon lira olan toplam kredi hacmi 6 trilyon 595 milyar 954 milyon liraya yükseldi. Bültende yer alan verilere göre, tüketici kredileri tutarında ise gerileme yaşandı. Tüketici kredileri 1 milyar 484 milyon lira azalarak 934 milyar 789 milyon liraya geriledi. Söz konusu kredilerin 352 milyar 575 milyon lirası konut kredileri, 27 milyar 209 milyon lirasını taşıt kredileri, 555 milyar 5 milyon lirasını ise ihtiyaç kredileri oluşturdu.

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön