20 / 11 / 2024

bireysel kredi

bireysel kredi

Kullanılan toplam kredi hacmi yüzde 59 artarken kredi kartı borcu ve bireysel kredi kullanımlarındaki artışlar dikkat çekti. Ancak Merkez Bankası kararının ardından beklenen faiz indirimi gelmedi.

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.

Kredi kullanacaklar dikkat. Bekleyin ikinci bir müdahale gelebilir.

Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili açıklamasında verdiği sinyalleri değerlendiren uzmanlar kredi kullanacakları uyardı. Merkez Bankası ya da ekonomi yönetimi bankaların faizlerine üst sınır getirebilir.

Kredi muslukları açılacak

Yılbaşından itibaren ikinci el konut ve bireysel krediler ile yatırım ve istihdama dönük kredileri kapsayan 300 milyarlık liralık bir paketle piyasaların rahatlatılması bekleniyor.

Yapı Kredi’den kredi çekmek isteyenlere müjde! Bu kredide 3 ay ödeme yok

Yapı Kredi Bankası yayımladığı açıklama ile acil nakit yardım ihtiyacı olanlara kredi verileceğini açıklarken, bu kredide 3 ay erteleme talebinin bulunacağını açıkladı. İşte detaylar…

Kredi kartlarında asgari ödeme oranı düştü, ihtiyaç kredileri yapılandırılacak! 10 bin TL borcu olan 2 bin TL ödeyecek

TCMB ile BDDK tarafından alınan yeni kararlara göre, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor! Limitler gerçek gelirle uyumlu olacak!

Yüksek enflasyon ve düşük maaşla hayatlarını sürdürebilmek için kredi ve kredi kartlarına sarılan vatandaşa kötü haber geldi. Kredi kartı limitlerinde ve bireysel- ticari kredilerde düzenleme yapılacağı belirtildi.

Kredi kartlarında taksit azaldı, vatandaşlar krediye yöneldi

BDDK verilerinde bireysel kredilerin içinde kredi kartlarıyla taksit yapanların sayısı azalırken, vatandaş ihtiyaç kredisine yöneldiği kaydedildi.

İcra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçları 30 milyar 514 milyon TL arttı!

Kredi kartlarında ödenmeyen borçlar bir senede yüzde 245, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 59,9 oranında artarken, icra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçları yılbaşından bu yana 30 milyar 514 milyon TL artış gösterdi.

BES yatırımcısına ucuz kredi dönemi başladı! İşte banka banka BES kredileri

Bireysel Emeklilik Sistemi yatırımcısı için ucuz kredi kullanma dönemi başladı. Türkiye İş Bankası, TEB, Halkbank ve Albaraka Türk müşterilerine BES teminatlı kredi kullandırmaya başladı. Uygulama sayesinde BES’i olanlar, birikimlerinin yüzde 80 ya da yüzde 100’ü kadar kredi kullanabilecek.

Kredi çekecekler dikkat! Bankalarda yeni dönem başladı...

Banka kredilerinde yeni dönem başladığı açıklandı. Yapılan açıklamada, bu birikimlerini sayesinde artık daha kolay kredi çekebilebilecek. Buna göre, 28 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe aldığı yeni yönetmelik ile bireysel emeklilik sistemi (BES) katılımcılarına önemli bir kolaylık getirildiği belirtild

Bankalar 3. çeyrekte konut kredilerinde artış bekliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bankaların 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmelerine göre 2024 yılının üçüncü çeyreği için bankaların beklentisi, konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalışın yerini artışa bırakması bekleniyor. 

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısında patlama yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 70 arttı.

BES birikimi ile kredi kullanma dönemi başladı

Bireysel emeklilik sistemindeki (BES) katılımcılar birikimlerini "alacağın devri yoluyla teminat göstererek" kredi kullanırken hem acil nakit ihtiyacını karşılayabilecek hem de hak ve birikimlerini koruyabilecekleri kaydedildi.

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre borcunu ödeyemeyenlerin sayısı bu yıl patlama yaptı.

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

bireysel kredi Haberi

bireysel kredi

encazip.com’un yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’deki kullanılan kredilerin toplam hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre TL bazında yüzde 59 artarak 6,65 trilyon TL'ye yükseldi. En büyük artış yüzde 76 ile ihtiyaç kredilerinde görülürken geçen yıl Eylül ayında 181,6 milyar olan kredi kartı borcu ise yüzde 60 artışla 323 milyar TL'ye oldu.

Paranaliz sitesinde yer alan habere göre, Türkiye’deki toplam kredi hacmi geçen yılın aynı dönemine göre TL bazında yüzde 59’luk artışla 6,65 trilyon TL seviyesine ulaşırken en büyük artış yüzde 76 artarak 563 milyar TL'ye ulaşan ihtiyaç kredilerinde oldu. Kullanılan toplam kredilerin yüzde 20’sini 1,27 trilyon liraya ulaşan tüketici kredileri ve kredi kartları oluşturdu. Toplam kullanılan tüketici kredilerinin yüzde 44’ünü ise ihtiyaç kredileri, yüzde 28’ini konut kredileri ve yüzde 2’sini de taşıt kredileri...