29 / 04 / 2024

Vatandaş borca battı faizler yükseldi

 Vatandaş borca battı faizler yükseldi

Kullanılan toplam kredi hacmi yüzde 59 artarken kredi kartı borcu ve bireysel kredi kullanımlarındaki artışlar dikkat çekti. Ancak Merkez Bankası kararının ardından beklenen faiz indirimi gelmedi.



encazip.com’un yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’deki kullanılan kredilerin toplam hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre TL bazında yüzde 59 artarak 6,65 trilyon TL'ye yükseldi. En büyük artış yüzde 76 ile ihtiyaç kredilerinde görülürken geçen yıl Eylül ayında 181,6 milyar olan kredi kartı borcu ise yüzde 60 artışla 323 milyar TL'ye oldu.

Paranaliz sitesinde yer alan habere göre, Türkiye’deki toplam kredi hacmi geçen yılın aynı dönemine göre TL bazında yüzde 59’luk artışla 6,65 trilyon TL seviyesine ulaşırken en büyük artış yüzde 76 artarak 563 milyar TL'ye ulaşan ihtiyaç kredilerinde oldu. Kullanılan toplam kredilerin yüzde 20’sini 1,27 trilyon liraya ulaşan tüketici kredileri ve kredi kartları oluşturdu. Toplam kullanılan tüketici kredilerinin yüzde 44’ünü ise ihtiyaç kredileri, yüzde 28’ini konut kredileri ve yüzde 2’sini de taşıt kredileri oluşturdu.

TL bazında arttı dolar bazında düştü

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön