26 / 07 / 2024

Bankalar kesenin ağzını açtı! Bu habere hemen bakın

Bankalar kesenin ağzını açtı! Bu habere hemen bakın

Gereksinim sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan destekler gündemde yer alırken belediyelerde tabiri caizse yarışa girişti. Hangi belediyenin ne kadar destek yaptığı en çok araştırılan konular içindeyken merak edilen konu hakkındaki ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BELEDİYELER İYİLİKTE YARIŞIYOR

Dar gelirli ve gereksinim sahibi ailelere yapılan yardımlar gündemdeki yerini muhafaza ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklamalar bağlamında dar gelirli ailelere yapılan ödemelerin arasına kira desteği de ilave edildi. Bu bağlamda gereksinim sahibi aileler 1.500 TL bedelindeki kira desteğinden faydalanabilecek.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Bu habere hemen bakın

Bakanlığın sağladığı kira desteği için 700 TL ile 1500 TL aralığında farklılık gösteren bedellerde ödeme yapılacak. Kira ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların bakanlık aracılığı ile tespit edilen koşulları sağlaması gerekiyor. Bu bağlamda istenen şartlar şu şekildedir:

İhtiyaç sahibinin sigortalı olmaması,
Emekli, yaşlılık, dul ve yetim aylığı almaması,
Tespit edilen bedellerde daha fazla mal sahibi olmaması,
Muhtarlık aracılığı ile alınacak fakirlik belgesinin bulunması,
Gelir testi bağlamında herhangi bir gelirinin olmaması istenen koşullar arasında yer alıyor.
Bakanlık aracılığı ile sağlanan koşulları taşımayan kişiler kira ödemelerinden faydalanamaz. Vatandaşlar kira ödemeleri için belediyelere başvuru yaparken bağlı bulunduğu bölgeye kira desteği verilip verilmediğini öğrenmesi gerekiyor.

 


Geri Dön