19 / 05 / 2024

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekli promosyonlarına temmuz zammı geliyor! 

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekli promosyonlarına temmuz zammı geliyor! 

Temmuz ayı ara zamla birlikte emekli promosyonları da güncellenecek. Bu kapsamda bankalar çalışmalarına başladı. İşte emekli banka promosyonlarına ilişkin tüm detaylar...



Sabah Gazetesi'nde yer alan bulunan habere göre; Emeklilik başvurusunu Martta yapan EYT'lilerin maaşları 1 Nisan'dan itibaren bağlanmaya başladı. Şimdiye kadar emeklilik başvurusu yapan 1,8 milyon EYT'linin 1,6 milyonunun maaşı bağlandı. 

BANKA PROMOSYONLARI GÜNCELLENECEK

Özel bankalar kendi müşterisi olup emekli maaşı alacak istenilen şartları sağlayanlara ek ödeme gerçekleştiriyor.

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ GELECEK

Temmuz ayı maaş zamları TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından netlik kazanacak. Bu rakam refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı olacak. Yapılacak düzenleme ile birlikte nihai zam oranı ek zam ile netleşecek.

TÜİK'in Mayıs enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 5 aylık emekli ve memur zam oranı belli oldu. Aralık ayında 1128,45 olan TÜFE endeksi, 1300,60 seviyesine çıktı.

Bu nokta da 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise 13,13 olarak kayddedildi.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekli promosyonlarına temmuz zammı geliyor! 

6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistlerin öngörüleri ile birlikte değerlendirildiğinde 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 20 bandında olması tahmin ediliyor. Temmuz ayında bu zamların dışında emekli ve memur maaşlarına refah payı (ek zam) eklenecek.

Yeni dönemde enflasyon farklarından ziyade maaşlar refah payı ile belli olacak. Senenin ilk 6 ayı için kamu işçisine sağlanan yüzde 45'lik zam oranı önemli bir referans değer olarak masada bulunuyor.

Milyonlarca emekli '2023 banka promosyonu ne kadar olacak' sorusuna yanıt arıyor.

Emekli Temmuz zammı öncesinde pek çok banka promosyon tutarını 10 bin lira ile güncelledi. Bu rakam bazı bankalarda ek ödemelerle daha da artıyor.

Temmuz zammı geldikçe ve sonrasında da emekli promosyon tutarlarının artması bekleniyor. 

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekli promosyonlarına temmuz zammı geliyor! 

GARANTİ BBVA

Emekli maaşını Garanti BBVA'dan alan emekliler 8.500 liraya varan ödeme gerçekleştiriyor. Garanti BBVA'dan yapılan açıklamada, "Emekli maaşınızı Garanti BBVA'dan alarak, 7.500 liraya varan nakit promosyona ek, kredi kartı ile 500 lira harcamanıza 1.000 lira ödül fırsatı var" denildi.

DENİZBANK

SGK emekli maaşını ilk kezz DenizBank'a aktarmayı taahhüt eden ve 3 sene süre ile maaşını alma sözü veren EYT'lilere, 10.000 liraya varan nakit promosyon fırsat var.

ING

SGK (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) emekli maaşını ING'den alarak maaş tutarına göre ek koşulsuz 8.500 liraya varan nakit promosyon kazanabilir. Öte yandan Otomatik Fatura Talimatı'nıza 1.500 lira varan ek nakit promosyondan yararlanarak toplamda 10 bin liraya varan nakit promosyon kazanabilir. Yeni emekliler ve EYT ile emekli olanlar da, emekli maaş promosyonundan faydalanabilir.

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Elinde altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! 16 Haziran Cuma altın fiyatları

BİM'de 12 parça yemek takımı 379 TL'ye, 12 parça desenli çay seti 159 TL'ye düştü!


Geri Dön