02 / 05 / 2024

Bankalar kripto para piyasasına giriyor!

Bankalar kripto para piyasasına giriyor!

Bir bankadan daha kripto para müjdesi geldi. Goldman Sachs sonrasında Saxo Bank da kripto paralarda yatırım imkanı sunan türev araç hayata geçirecek...



Goldman Sachs sonrasında Saxo Bank da kripto paralarda yatırım imkanı sunan türev ürün hayata geçiriyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Saxo Bank’ın dijital yatırım birimi Saxo Markets, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i kapsayan bir yatırım servisi kurmak için çalışıyor. Böylece traderlar tek bir marj hesabı üzerinden kripto para alım satımı yapabilecek. 

Çarşamba günü gelen açıklamada, banka bir bacağı ABD Doları, Euro ve Japon Yeni diğer bacağı kripto olan işlemlerde servis sağlayabileceği belirtildi. 

Bankalar kripto para piyasasına giriyor!

Yeni servis önce Avustralya ve Singapur’daki müşteriler için hizmete alınacak ancak banka diğer piyasalarda da kripto para yatırım hizmeti vermeyi hedefliyor.

Goldman, Citi ve JP Morgan'dan kripto adımı

Goldman Sachs, Citi ve JP Morgan da müşterilerinin istemi üzerine kripto varlık hizmetleri sağlayacaklarını açıklamıştı.

JP Morgan bu yaza kadar müşterilerine Bitcoin fonu hizmeti sunmayı hedeflerken, Goldman Sachs yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanlarını sunmaya başladı. Spot kripto para piyasasında olmayan kurum herhangi bir açıklamada bulunmadan ilişkili türev enstrümanları yatırımcıların kullanımına sunmuştu.

Bankalar kripto para piyasasına giriyor!

Citigroup ise müşterilere henüz kripto para lara ilişkin hizmetlerin sunulmadığını fakat finansman ve muhafazanın düşünülenler arasında olduğuna dikkat çekmişti.

Bankanın Küresel Kur Müdürü Itay Tuchman, konuya ilişkin açıklamasında “Bizim için farklı seçenekler mevcut ve müşterilerimize en iyi nasıl hizmet edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu bankanın kendi hesaplarıyla işlem yapma çabası olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Dogecoin'den milyonlar kazanan Goldman Sachs yöneticisi istifa etti!

ABD'de bankalar kripto para hizmeti sunacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön