27 / 04 / 2024

Kripto para piyasası haftaya nasıl başlıyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar? İşte 5 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası haftaya nasıl başlıyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar? İşte 5 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından Bitcoin 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Geçtiğimiz hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle piyasada karamsarlığa sebep olan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar, yatay seyretmeye devam ediyor.



Kripto para piyasası haftaya nasıl başlıyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar? İşte 5 Eylül 2022 fiyatları…

Küresel çapta yaşanan faiz artış beklentileri ve ardı ardına gelen demeçlerin ardından Bitcoin ve diğer kripto varlıklar son haftaların en düşük seviyelerine geriledi. Haftaya 20 bin dolar seviyesinin altında giren Bitcoin, 20 bin doların altında seyretmeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin küresel ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar, kripto paralarda olumsuz etki yarattı. Powell, “Enflasyonu düşürmek için acılı bir dönemden geçeceğiz”, ECB yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel ise, faiz arttırımlarının “resesyona girilse bile” devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bu söylemler sonrasında kripto varlık piyasasında işlem gören coinler sert bir şekilde düştü. 22 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin, geçtiğimiz haftaya 20 bin doların altında başladı. Bitcoin hafta içinde tekrar 20 bin doların üzerine çıksa da tekrar hafifçe geriledi.

Bitcoin, 19 bin doların altına düştüğü temmuz ayından sonra ilk kez bu kadar düştü.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta içinde Bitcoin’de yaşanan değer kaybının yüzde 3’e yaklaştığı belirtiliyor.

Küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 0.6 değer kazanarak, 1,02 trilyon dolara geriledi. Toplam kripto para işlem hacmi ise 24 saatte 46,9 milyar olarak gerçekleşti.

İşte, herkesin merakla takip ettiği kripto varlıkların 5 Eylül 2022 fiyatları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön