29 / 04 / 2024

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

​​​​​​​Kripto para piyasasının düşük hacimle seyretmesi durgunluğun sebebinin ne olduğunu ve yatırımcının piyasadan kaçıp kaçmadığını akıllara getirdi. Ünlü Analist Alper Samet Yorak, konuya ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.



Temmuzun ortalarına doğru 31 bin dolar bandının üzerine çıkan Bitcoin'de kritik seviyenin görülmesinin ardından piyasada resmen yaprak kıpırdamadı.

Son derece düşük hacimle işlem gören Bitcoin ve altcoin’ler akıllara “Yatırımcı piyasadan kaçtı mı” sorusunu beraberinde getirirken, önceki gün tüm olumsuzluklara rağmen kripto para piyasalarındaki yukarı yönlü hareket yatırımcılara umut verdi. Dün Bitcoin yüzde 4'e yakın prim yaparak 30 bin dolar bandını aştı.

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

Milliyet gazetesinin haberine göre, Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, son zamanlarda kripto para piyasasında görülen keskin düşüşlerin nedenlerini yorumladı. Yorak, konuşmasında şunları söyledi:

YATIRIMCI PİYASADAN KAÇTI MI?

““Kripto para piyasasında son dönemlerin en durgun, düşük hacimli ve volatilitesiz günlerine şahit oluyoruz. Esasında 2023’e bir hayli ve güçlü başlayan kripto para piyasaları özellikle temmuz ayı başından bugüne kadar yatay-negatif bir eğilime girmiş durumda. Ayrıca, 2020’den bu yana görülen minimum aylık hacim verisi kaydedildi.

2023 yılı başında 60-70 milyar dolar bandında seyreden günlük hacimler de son dönemde 20-25 milyar dolar bandında. Her ne kadar son zamanlardaki hareketsizlik düşündürücü olsa da uzun süredir piyasa analistlerince öngörülen bir gelişmeydi.

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

PİYASADAKİ DURGUNLUĞUN SEBEBİ NE?

Dolayısıyla, son zamanlarda kripto para piyasasında meydana gelen durgunluğun bazı nedenleri var.

İlk olarak enflasyonun yükselmesi nedeniyle ülke merkez bankalarının tepkileri, faizleri artırarak parasal aktiviteyi azaltmayı ve toplam talebi aşağı indirmeyi hedefleyen çerçevede oluştu. Yükselen faizlerin ekonomik aktiviteye etkisi ise ortalama 6 ay ila 12 ay arasında meydana geldiği için önceki dönemlerdeki gibi kredili işlemler açılamıyor ve bu nedenle piyasada hacimler düşük kalıyor.

Yine merkez bankaları kaynaklı olan para arzındaki daralmalar önemli seviyelere ulaştı. Örneğin, ABD Merkez Bankası (Fed) son bir yılda bilançosunu yaklaşık 800 ila 900 milyar dolar arasında daralttı. Bu durum, piyasaya artık daha fazla maliyetle daha düşük miktarda para verdiği ve bu nedenle, kripto para piyasasına daha az kaynak girişi olduğuna ilişkin bir sinyal.”

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika ek ödeme müjdesi! Emekliler ek ödeme için hemen baksın!  

Migros’ta Rinso 99,50 TL’ye, Domestos 53,90 TL’ye Bingo sıvı bulaşık deterjanı 78,90 TL düştü!

O banka coştukça coştu! Başvuruyu eksiksiz yapan herkese 2 bin TL hediye edecek! Bu para ilaç gibi gelecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön