17 / 08 / 2024

Bankalara talimat verildi! Kredi kartlarına yeni düzenlemeler geliyor...

Bankalara talimat verildi! Kredi kartlarına yeni düzenlemeler geliyor...

Merkez Bankası tarafından kredi kartı sahiplerini doğrudan ilgilendiren iki önemli düzenleme açıklandı. Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından parasal sıkılaşma politikalarını destek verme hedefiyle bir dizi makro ihtiyati tedbir hayata geçirildiği aktarıldı.



Yeniçağ'da yer alan haberine göre; 2024’ün ilk aylarında, 'düşük faiz' fırsatından faydalanmak isteyen birçok kişi kredi kartı nakit avanslarına yönelmeye başlayınca bankalar 12 ay olan vade sınırını 6 aya düşürmüştü. Fakat taksitli nakit avans kullanımında beklenen düşüşün meydana gelmemesi üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) talimatıyla bankalar, bu süreyi 3 aya çekti. Bu kararla birlikte kredi kartı kullananları doğrudan ilgilendiren bir diğer kısıtlamanın da ayrıntıları netleştiği kaydedildi.

Buna göre, kredi kartlarından çekilen nakit avanslarda 3 ayı aşan taksit yapılmamasına karar verilmiş oldu. Öte yandan, müşteriler, kredi kartı limitlerinin yalnızca yüzde 25’i oranında nakit avans çekebilecek. Örnek olarak, 10 bin TL limiti bulunan bir kredi kartı sahibi, en çok 2 bin 500 TL nakit avans kullanabilecekler.

Bankalara talimat verildi! Kredi kartlarına yeni düzenlemeler geliyor...

TAKSİT YASAĞI GÜNDEMDE

Öte yandan, kredi kartı işlemlerinde uygulanan taksit düzenlemelerine yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen eleştiriler, bankacılık sektöründe taksitli alışverişlere yönelik yeni kısıtlamaların gelebileceği yorumlarına sebep oldu.

Kredi kartı sahipleri dikkat! O kısıtlama kaldırılıyor!

SGK’dan emeklilere müjde: 3 bin 700 firma ile anlaşma imzalandı!

İcra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçları 30 milyar 514 milyon TL arttı!

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön