31 / 07 / 2024

Kredi kartı sahipleri dikkat! O kısıtlama kaldırılıyor!

Kredi kartı sahipleri dikkat! O kısıtlama kaldırılıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz Mart'ta kredi kartları nakit avans işlemlerinde taksit sayısını 12'den 3'e indirmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yaklaşık olarak 5 ay sonra bu kısıtlamayı kaldırdığı öğrenildi.




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu yılın ilk aylarında parasal sıkılaşma adımlarının sekteye uğramamasını gerekçe göstermiş ve kredi kartlarına yönelik çok sayıda kısıtlama getirmişti.

Halktv'de yer alan habere göre bu yılın Mart ayında bankalar tarafından müşterilerine sunulan taksitli nakit avans uygulamasına sınırlamalar getiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bu kapsamda normal şartlar altında 12 aya kadar kullanılabilen taksitli nakit avans vadeleri, ilk aşamada 6 sonrasında ise 3 aya indirilmişti.
Ancak milyonlarca kart sahibinin beklediği müjdeli haber geldi. Verilen detaylara göre kredi kartlarındaki nakit avans kısıtlamasının kaldırıldığı belirtildi. 

Kredi kartı sahipleri dikkat! O kısıtlama kaldırılıyor!

BDDK BANKALARA 'NORMALLEŞME' ÇAĞRISINDA BULUNDU

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) geçtiğimiz hafta bankalara normalleşme çağırısı yaptığı ve bankaların bu çağrı üzerine peş peşe faiz kısıtlamalarından vazgeçtiği belirtildi..

Paylaşılan detaylara göre pek çok özel banka şu anda kullanıcılarına 12 aya varan vadelerle taksitli nakit avans imkanı sağlarken alınan bu kararın gerekçesine ise nakit avans faizlerinin yüzde 5'e çekilmesi şeklinde gösterildi.

YÜZDE 5 FAİZ NAKİT ÇEKİMİ BİTİRDİ

Ekonomim'de yer alan habere göre, sıkı para politikası yüksek enflasyon giderek daha da eriyen alım gücü senenin özellikle ilk çeyreğinde vatandaşları kredi kartından nakit çekim ve kredili mevduat hesaplarına yönlendirmişti. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ihtiyaç kredi faizine göre düşük kalan kredili mevduat hesabı ile kredi kartından nakit çekim faizlerine 16 Mart 2024 tarihinden itibaren yüzde 5 faiz getirildiği gecikme faizi de yüzde 5,3’e yükseltilmişti. Söz konusu bu hamle özellikle kredi kartından nakit çekimde etkili oldu. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre kredi kartından nakit çekim 2024 yılının 2. çeyreğinde 1. çeyreğe göre yüzde 50,11 azaldı, reel olarak düşüş ise yüzde 54 şeklinde hesaplandı.

 

Konut pazarında 'Bir milyoncu' dönemi! 

İnşaat sektöründen şantiye şefliği ücretlerine tepki! 

İpotekli satışların artması konut piyasasındaki sorunların büyüdüğünün göstergesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön