02 / 05 / 2024

Bankalarda 92 günlük faiz yüzde 30’u aştı, Kapalışarçı’da dolar 19 TL’ye ulaştı!

Bankalarda 92 günlük faiz yüzde 30’u aştı, Kapalışarçı’da dolar 19 TL’ye ulaştı!

Bankalarda mevduata verilen faizlerde büyük yarış başladı. Mevduat faizlerinde sadece bu hafta 1 ila 2 puanlık artışlar yaşandığı ve bazı bankaların yüzde 30 barajını da aştığı, öte yandan dövize olan taleple, Kapalıçarşı’da doların 19 TL’ye ulaştığı iddia edildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), yeni yılla birlikte liralaşma hedefini ilk 6 ay için yüzde 60’a yükseltmesi, bankaların mevduatta büyük bir yarışa girmesine yol açtı.

Bankalarda 92 günlük faiz yüzde 30’u aştı, Kapalışarçı’da dolar 19 TL’ye ulaştı!

Liralaşma konusunda bankalara ceza-ödül sistemi getiren TCMB’nin bu uygulamalarıyla, bankaların mevduata uyguladığı faiz oranlarında yükseliş yüzde 30’ları aştı.

Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre, Merkez Bankası bu hafta başında üç ay üzeri TL mevduatta ve yıl sonuna kadar yurt dışından temin edilen altı aydan uzun yabancı para yükümlülüklerdeki zorunlu karşılık oranını sıfırladı.

Öte yandan, Reuters’a konuşan bankacılar, bu karar sonrası mevduat faizlerinde sektör genelinde 1-2 puanlık yükseliş görülürken yüzde 30'a yakın hatta bazı kampanyalar ile bu oranın da üzerinde mevduat faizi sunulduğunu söylediler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön