13 / 05 / 2024

Bankalardan dolar için yeni bir adım geldi: Liralaşma...

Bankalardan dolar için yeni bir adım geldi: Liralaşma...

Dolar/TL haftaya yükselişle başladı. Piyasalar kurdaki yükselişi kurumsal talepteki artışa bağlıyor. Bu kapsamda liralaşma teşviki kapsamında BDDK'dan yeni bir adım geldi.



KURUMSALLARA DÖVİZ KREDİSİ

BDDK tarafından getirilen düzenleme 15 milyon dolar döviz kredi bakiyesi olanlara döviz gelirleri olmadan bankalar döviz kredisi kullandırabilecek. 
Merkez Bankası verilerine göre ticari kredi faizleri 23,23 seviyesine yükseldi. 

Bankalardan dolar için yeni bir adım geldi: Liralaşma...

Banka kaynakları, döviz kredileri ile ticari müşterilerin de TL kredi alarak veya kendi kaynaklarını kullanarak piyasadan döviz talebini engelleyebileceğini ve bu sayede ticari talebin büyük etkisiyle yükselen döviz kurlarını sakinleştirebileceğini belirtti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön