02 / 05 / 2024

bddk şirketler için kredi

bddk şirketler için kredi

Dolar/TL haftaya yükselişle başladı. Piyasalar kurdaki yükselişi kurumsal talepteki artışa bağlıyor. Bu kapsamda liralaşma teşviki kapsamında BDDK'dan yeni bir adım geldi.

BDDK'dan yeni kredi kararı: Derecelendirme zorunluluğu kaldırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 500 milyon lira ve üzeri sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi için derecelendirme kuruluşu ile geçen yıla kadar sözleşme imzalaması zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

BDDK'dan konut kredileri için flaş karar! O konutlar için resmen sınır muafiyeti geldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan riskli konutlar için son dakika açıklaması geldi. Açıklanan detaylara göre alınan kararla kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Şirketler, halka arz için kuyrukta! Bu yıl 37 şirket halka açıldı, 60 şirket sırada bekliyor!

Borsa İstanbul’un seçimlerden sonra sergilediği performans hem yatırımcıların hem şirketlerin ilgisini artırdı. Yatırımcılar yüksek enflasyona karşı gelirlerini korumak için hisse piyasalarına yönelirken, şirketler de halka açılarak sermaye ihtiyacını karşılıyor.

İş Bankası, şirketler için de uzaktan müşteri olma dönemini başlatıyor!

Uzaktan müşteri olma başvurularını 2023’ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artıran Türkiye İş Bankası, görüntülü görüşmeyle müşteri olma kolaylığını bireysel ve gerçek kişi tacirlerden sonra ticari şirketler için de sunmaya başladı.

Ticari kredilerde musluklar açılıyor! Yeni adım için düğmeye basıldı!

Ticari kredilerde musluklar açılıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), daha önce ticari kredileri kısıtlamak için aldığı önlemleri gevşetmek amacıyla bir adım daha attı.

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Konut almak için hazırlık yapanlar dikkat! BDDK limitleri paylaştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın paylaşımında yeni konut kredileri için değerleri açıklandı. Konut almadan önce BDDK, yeni konut kredi detaylarını mutlaka iceleyin.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından peş peşe alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, deprem bölgesinde yaşayanların kredi borçları için BDDK tarafından bir kolaylık daha getirildi.

Dikkat! O otomobil ithalatçıları ve satıcıları için şok karar!

Türkiye’de otomotiv sektöründe ithalat yapan münferit şirketler ile bunların bayilikleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Buna göre yurt dışından otomobil ithalatı yapanlar ve bayiler için teminat şartı geldi. Peki bu teminatın miktarı ne kadar olacak ve karar ne za

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

bddk şirketler için kredi Haberi

bddk şirketler için kredi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni bir adım attı. Döviz cinsi ticari kredilerin risk ağırlığı yüzde 100 olarak uygulamaya aldı.  Atılan bu adım liralaşma stratejisi olarak değerlendirildi. İşte ayrıntılar...

KURUMSALLARA DÖVİZ KREDİSİ

BDDK tarafından getirilen düzenleme 15 milyon dolar döviz kredi bakiyesi olanlara döviz gelirleri olmadan bankalar döviz kredisi kullandırabilecek. 
Merkez Bankası verilerine göre ticari kredi faizleri 23,23 seviyesine yükseldi. 

Banka kaynakları, döviz kredileri ile ticari müşterilerin de TL kredi alarak veya kendi kaynaklarını kullanarak piyasadan döviz talebini engelleyebileceğini ve bu sayede ticari talebin büyük etkisiyle yükselen döviz kurlarını sakinleştirebileceğini belirtti.