29 / 04 / 2024

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...



Son dönemde halihazırda işlettiği Kosova ve Senegal Uluslararası havalimanlarına ek olarak, pek çok ülkede havacılık faaliyetlerine devam eden Limak Şirketler Grubu, yeni bir adım daha attı.

Limak Şirketler Grubu tarafından son olarak, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin, ülkenin en büyük ve tek uluslararası terminali olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı (HHIA) için gerçekleştirdiği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulunuldu.

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; havalimanının renovasyonu ve genişletilmesini kapsayan projenin ihalesinde ön yeterlilik şartlarını karşıladığı belirlenen şirketler, 2024 yılının ilk çeyreğinde tekliflerini sunacak. 

‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile devreye alınacak olan projede ihaleyi kazanan şirket, havalimanının 30 sene işletilmesini üstlenecek. 

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

25 BİN METREKARE YENİ TERMİNAL BİNASI DA YAPILACAK

Başta Kanada ve Amerikalı yüksek gelir grubundan turistler olacak şekilde senede 1 milyondan fazla yolcuya hizmet sunan havalimanının, kapasite arttırım çalışmalarının ardından 2 milyonu aşkın yolcuyu ağırlaması planlanıyor. 

Yapılacak yatırımlar arasında 4 yolcu köprülü 25 bin metrekare yeni terminal binası, çok katlı kapalı otopark ve 35 bin 600 metrekare alanda apron düzenlemesine ek olarak pist ve araç yollarının genişletilmesi de bulunuyor.  

Limak Şirketler Grubu Birleşme ve Satın Almalardan sorumlu Kurumsal Finansman Grup Başkanı Kerem Güzel, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve "Stratejik sektörlerimiz arasında olan Terminal ve Havalimanı İşletmeciliği alanında, uluslararası arenada bayrağımızı farklı coğrafyalara taşımayı sürdüreceğiz" dedi. 

Uzakdoğu ve Güney Amerika'nın yakın dönemde ilgili oldukları pazarlar arasında olduğuna dikkat çeken Kerem Güzel, "Özellikle büyüme potansiyeli yüksek ve de sektördeki bilgi ve deneyimimiz sayesinde operasyonel ve finansal açıdan verimliliğine katkı sunabileceğiz havalimanlarını, gelecek dönemlerde portföyümüze katmak amacıyla çalışacağız" ifadelerine yer verdi. 

Turks - Caicos Adaları, Karayipler'de bulunan ve Britanya'ya bağlı olan yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı takım adalardan meydana geliyor. Nüfusunun çoğunluğu Providanciales adasında  yer alan ülkenin idari başkenti ise Grand Turk adası. Adını ‘Turks’ ifadesini, adayı keşfeden İspanyolların adada yaygın bir kaktüs bitkisi üstündeki kırmızı çiçeğin şeklini, Osmanlı'da yaygın kullanılan fese benzetmesiyle aldığı  rivayeti bulunuyor. 

Çin'de konut fiyatlarında durgunluk hakim!

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!


Geri Dön