24 / 06 / 2024

Faruk Akbal: Erişilebilir konut için önemli bir adım, PGYF Fonu kurabiliriz

Faruk Akbal: Erişilebilir konut için önemli bir adım, PGYF Fonu kurabiliriz

Sermaye piyasasına getirilmesi planlanan yeni düzenlemelerle gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önünün açılması amaçlanıyor. Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, düzenlemenin erişilebilir konut için önemli bir adım olacağını belirtti.



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan son açıklamalara göre yapılacak yeni bir düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün yaptığı açıklamalarda,  söz konusu uygulamanın yakın zamanda mevzuatın yürürlüğe girebileceğini belirtti.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE CAN SUYU

Gayrimenkul piyasası için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına gelen düzenlemeyle ilgili değerlendirmede bulunan Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, sektörde hareketliliğin başlayacağını belirterek şunları söyledi.

“Fuzul Holding olarak 30 yılı aşkın süredir yatırımcıların ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürmeye çalışıyoruz. Şimdiye dek on binlerce ailenin evine kavuşmasına vesile olduk. 2023 yılında erişilebilir konutlar üretmek üzere kurduğumuz Fuzul Topraktan Aşamalı Konut Sistemi ile de şimdiden binin üzerinde konutun arzını gerçekleştirmiş dik.”

Faruk Akbal: Erişilebilir konut için önemli bir adım, PGYF Fonu kurabiliriz

VATANDAŞIN KONUTA KOLAY ERİŞİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in proje gayrimenkul yatırım fonları (PGYF ) üzerine yaptığı açıklama ile beraber hayata geçirilecek mevzuatın sektöre can suyu olabileceğine dikkat çeken Faruk Akbal, “Sermaye piyasası enstrümanları ağırlıklı nitelikli yatırımcıları hedefliyor. Burada düşük tasarruf sahibi olan kesime de konut edindirecek bir kapsamı sağlaması planlanır ise, erişilebilir konut üretimine yönelik bir adım olur ise biz de Fuzul Topraktan olarak fon kurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Artan konut fiyatlarına karşı olumlu etkiler gösterecek düzenlemeleri desteklediklerini ifade eden Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal sözlerini şöyle tamamladı:  “Vatandaşın konuta erişimini kolaylaştıracak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerekli düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte Aşamalı Konut Sistemiyle erişilebilir konut üretimini desteklemek amacıyla bu alanda da yerimizi alacağız.”

Vergi düzenlemeleri konut sektörünü bitirir, gerçek bedelle satışlar fiyatları yüzde 40’a kadar artırır

İnşaatta güven azaldı! TÜİK son dakika rakamları açıkladı!

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

 


Geri Dön