22 / 11 / 2024
fuzul

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Rusya vatandaşlarının Türkiye’de emlak alımları azalıyor. Bunun nedeni ise artan fiyatlar oluyor. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar...




Türkiye'de tatil yapmak Rusya vatandaşlarının öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Fakat Rusya basınına göre, artan fiyatlar ve otellerde veya alışverişte 'kazıklanma' endişesi bu tercihte olumsuz etki ediyor. Gazeta.RU, Reuters’in geçtiğimiz haftaki haberiyle tekrar gündem olan, Rusya vatandaşlarının Türkiye’de emlak alımlarının azalması üzerinde duruyor.

Gazete bu durumu emlak fiyatlarında yaşanan yükseliş ve pahalılıkla ilişkilendiriyor.  

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Tsargrad ise Rusya vatandaşı turistlerin Türkiye’de daha çok hangi konularda “kazıklandığı”nı kaleme aldı. 

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Gazete Duvar'dan Hazal Yalın'ın aktardığına göre; Tatilciler genellikle tasarruf arzusuyla indirimli tekliflere kanıyor ve tuzağa düşüyor. Rusya’dan gelen turistler her zaman tasarruf arzusuna yeniliyor. Bazen otellerde turistleri cezbetmek için daha konforlu olduğunu söyleyerek oda değiştirmeyi tavsiye ediyorlar ve daha pahalı odalarda aynı paraya kalma teklifine hiç kimse karşı koyamıyor. Aslında bunlar, rezervasyonu yapılmış odalardan daha kötü bile olabiliyor. 

Ayrıca, Ruslar  Türkiye’de ucuz altın teklifine de aldanıyor; oysa bunlar 'düşük ayarlı yada sahte' oluyor.  Aynı şeyin kürk ve deri ürünleri için de geçerli olduğu ifade ediliyor. 

Mayalanya Group icra heyeti başkanı Mila Grebenşçikova’ya göre yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul talebinde yaşanan gerilemede büyük oranda Türkiye hükümetinin siyaseti etkili oldu.

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

ARTAN EMLAK FİYATLARI RUSLARI ETKİLİYOR 

Grebenşçikova’ya göre Türkiye “ucuz ülke” etiketinden kurtulmaya karar verdi vre bunun için de müktesebatta değişikliklere gidildi. Bu kapsamda, ilk olarak  oturum izni almak için konutun kadastro değeri 75 bin dolardan 200 bin dolara çıkarıltıldı. 

Ardından da kısa vadeli konut kiralama kurallarını keskinleştirildi. 

Grebenşçikova, konuya ilişkin açıklamasında "Bütün bunların sonucu, Türkiye’nin deniz kıyısında 30-40 bin dolara yazlık alınabilecek ucuz ülke etiketini kaybetmekte oluşu" ifadelerine yer verdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,5 azalarak 7 bin 71 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 9,4 olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57,0 azalışla 34 bin 693 oldu.

İstanbul 3.8 büyüklüğünde sallandı: Büyük deprem geliyor mu? Deprem bilimci tek tek açıkladı!

Kredi çekecekler aman dikkat! 100 bin lira çekerken, 19 bin lira kaybedebilirsiniz!

Emekli maaşlarına yüzde 40 zam hesabı: 10 bin, 11 bin, 13 bin TL maaş alanlar hemen zamlarınıza bakın!


 


Geri Dön