25 / 08 / 2024

Bankalardan ‘İstanbul’ için son dakika talimatı!

Bankalardan ‘İstanbul’ için son dakika talimatı!

Beklenen İstanbul depremi, reel sektör kadar finans sektörünü de oldukça düşündürüyor. Genel merkezleri mega kentte olan yerli özel ve yabancı sahipli bankalarda acil durum senaryoları tartışılmaya başladı. İşte detaylar...



Beklenen İstanbul depremi, reel sektör kadar finans sektörünü de oldukça düşündürüyor. Genel merkezleri İstanbul’da olan yerli özel ve yabancı sahipli bankalarda acil durum senaryoları masaya yatırılmaya başlandı. Bankacılık sektörü kaynaklarının verdiği detaylara bir yabancı banka riski dağıtmak için başkent Ankara’da yer bakmaya başladı.           

Bankalardan ‘İstanbul’ için son dakika talimatı!

Bilindiği gibi kamu bankaları, faaliyetlerinin tamamını İstanbul Ataşehir’de sürdürmek için geri sayıma başlamıştı. Kamu hariç bankaların genel merkezleri de İstanbul Levent bölgesinde bulunuyor. Her ne kadar depreme dayanıklı binalarda yerleşmiş olsa da genel müdürlükler için beklenen İstanbul depremi yüksek risk taşıyor. Toplamda 11 şehri etkileyen 6 Şubat depremleri sonrası bankacılık sektörü yüksek riski dağıtmanın yollarını aramak için düğmeye bastı.

Bankacılık kaynaklarından alınan bilgilere göre sektörde İstanbul’da merkezileşmek tartışılıyor. Kaynakların paylaştığı detaylara göre büyük deprem felaketinden hemen sonra İstanbul dışına yayılma konusuyla ilgili bir bankada çalışmalar anında başlatıldı. 


Geri Dön