29 / 04 / 2024

Barajlardaki doluluk oranı yüzde 6 arttı!

Barajlardaki doluluk oranı yüzde 6 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının yüzde 6 arttığını açıkladı. Yağışlar yüzde 14'lere gerileyen barajlardaki su seviyesinin yüzde 20'nin üzerine çıkmasını sağladı.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının yüzde 6 arttığını açıkladı. İstanbul genelinde ise 67 ağacın devrildiğini, açık deniz seferlerinin aksadığını, çok sayıda tabela ve reklam panolarının hasar gördüğünü ve fırtınanın öğlen saatlerinde etkisini kaybedeceğini belirtti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, Cuma günü saat 18.00'den itibaren  İstanbul'da başlayan şiddetli yağış ve fırtınanın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Halen aralıklarla devam eden yağmurda metrekareye 5 ila 115 kg aralığında yağış düştü. 


Rüzgârın hızı 50 ila 105 km/saate ulaştı. İstanbul'da kuvvetli yağış etkisini kaybedeceği ancak, molalarla bu gece saatlerine kadar bölgesel yerel olarak yağacağı tahmin ediliyor.   


Gece 01:00 sonrasında yağışın hafiflemesinin ardından kuvvetlenen rüzgar tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi, açık deniz seferlerinin aksamasına neden oldu. Şiddetli rüzgarın öğle saatlerine doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor. 


BARAJLARDA YÜZDE 6 ARTIŞ 


Yağışlar %14'lere gerileyen barajlardaki su seviyesinin %20'nin üzerine çıkmasını sağladı. 


İBB, şiddetli yağış nedeniyle 26 su birikintisine İSKİ ve itfaiye ekiplerinin madühale ettiğini, İtfaiye, İSKİ, Zabıta, Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile, İSKİ Genel Müdürlüğü, Beyaz Masa, Katı Atık Müdürlüğü, Şehir Hatları, BEDAŞ ekipleri AKOM'dan koordine edildiğini açıkladı.  



Zaman




Geri Dön