29 / 04 / 2024

Barbaros Sağdıç kimdir?

Barbaros Sağdıç kimdir?

Mimar Barbaros Sağdıç kimdir? Mimar Barbaros Sağdıç, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Barbaros Sağdıç, hangi inşaat firmasının projelerini tasarlıyor? İşte Mimar Barbaros Sağdıç...



Barbaros Sağdıç kimdir?

Barbaros Sağdıç, DAP Yapı'nın projelerini yapan mimardır. Tasarladığı DAP Buyrgu Kule için "Modern mimaride devrim niteliğinde iddialı ve özgün bir mimari proje."şeklinde nitelendirme yapan Mimar Barbaros Sağdıç projesini Alu&Art'a şu şekilde anlatıyor:


Rezidanslar, çağımız insanının ve toplumunun varoluşu hakkında çok açık göstergeler taşıyan ve üzerinde durulması gereken bir olgu olarak kendisini göstermektedir. 


Bu yönden hem makro düzeydeki sistem analizleri, hem de mikro düzeyde bireyin yaşam biçimleri anlamında anlaşılması; özellikle mimar, plancı ve tasarımcılar için mesleki anlamda doğru örneklerin üretilmesi açısından önem arz etmektedir.


Orta-üst ve üst sınıflarda geleneksel büyük aile yapılarından tek kişiye kadar inen mekan kullanım ihtiyaçları, daha önceleri merkezden çevreye doğru büyük müstakil evler şeklindeki gelişmeyi tersine çevirmiş, bu da merkezde kullanışlı konutların üretilmesini beraberinde getirmiştir.

 

Kent merkezlerindeki toprak rantının aşırı yüksek olması, dikeyde yükselen ve gündelik yaşamın tüm ihtiyaçlarına kendi içinde çözüm üreten rezidansların gelişimlerini arttırmıştır. İstanbul’un küresel sermayenin uğrak yeri haline gelen bir iş merkezi olmaya başlaması ile bu ihtiyaç kısa süreli konaklama ihtiyaçlarını da gündeme getirmiştir. Yeni konut tipi olarak rezidanslar melez bir fonksiyon ve tasarım alanı ortaya koyarlar. Bu yönüyle de otel-konut gibi bir biçim olarak ele alınmaları yerinde olmaktadır.


DAP BURGU KULE İstanbul’un Anadolu yakasında ulaşım olanakları, manzara imkanları ve konumu açısından eşsiz bir konumda, Maltepe’de E-5’in hemen yanında Altayçeşme semtinde, kentin içinde, Marmara Denizi ve Adalar manzaralı bir konumda.





Geri Dön