27 / 04 / 2024

Barış Aydın: Türkiye'deki çürük müteahhitler ayıklanmalı!

Barış Aydın: Türkiye'deki çürük müteahhitler ayıklanmalı!

"Türkiye'de 300 bin müteahhit var" diyen ASİAD Başkanı Aydın'a göre 600 milyon nüfuslu AB'de bu rakam 80 bin. Aydın, sektördeki çürüklerin temizlenmesi için bakanlığa başvurduklarını söyledi...




Türkiye'de 300 bin müteahhit olduğunu belirterek 600 milyon nüfuslu Avrupa Birliği'nin (AB) toplamında aynı rakamın 80 bin olduğunu bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakaniığfna sektördeki çürük elmaların ayrılması için kendi kendilerine şikayet ettiklerini dile getiren Aydın, etik ve güvenlik açısından tehlikelerin bulunduğuna dikkat çekti. Aydın. "150 bini kendisine müteahhit derken diğer 150 bini müteahhit bile demiyor. Her önüne gelenin inşaat yapmasını önlemek lazım. Ticari şoförün bile sertifikası var ancak çoluk çocuğumuzla oturduğumuz binayı yapan kişinin standardı yok" dedi. Belediyelerin teneke bina yapılmasına izin vermemesi gerektiğinin altını çizen Aydın, estetiğe de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Balon tartışmalarının sektörde yaşanan dönemsel durgunluğun yanlış okunmasından kaynaklandığını ifade eden Aydın, "Sektörün geleceğine inanan yatırımcılar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Satışlardaki dönemsel durgunluğa rağmen yapı izinlerinde patlama yaşanıyor. 30 Mart seçim süreci, konut kredi faizlerindeki artışlar. Soma faciası ve resmi tatiller bir araya gelince durgunluk yaşanması kaçınılmaz hale geldi. Konut sektörü nazlı bir sektördür. 

Dalgalanmalardan faiz artış ve inişlerinden borsa ve altın dengesinden ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortamdan ve hatta resmi tatil günlerinin yoğunluğundan etkilenen bir alandır" değerlendirmesinde bulundu. 



Milli Gazete




Geri Dön