03 / 05 / 2024

Barış Onay, Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü oldu

Barış Onay, Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü oldu

Barış Onay, Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürlüğü görevine atandı



42 yıldır düzenlediği etkinlikler, oluşturduğu platformlar, yayınlar ve sektöre yönelik profesyonel bilgi hizmetleri ile mimarlık ve yapı  alanının nabzını tutan Yapı-Endüstri Merkezi'nde Genel Müdürlük görevine Barış Onay atandı.

2005 yılından bu yana Yapı-Endüstri Merkezi'nde çeşitli görevlerde başarılı  çalışmalar yürüten Onay, Genel Müdürlük görevini Güven Cantürk'ten devraldı.

Mimarlık ve yapı alanında bilgi merkezi olarak 42 yıldır hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi'nde 2005 yılından bu yana Koordinatörlük, Danışmanlık ve 2009 yılından bu yana da Genel Müdür Yardımcılığı görevini başarı ile yürüten Barış Onay, Genel Müdürlük görevine atandı. Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği (UICB) Genel Sekreterliği görevini de yürüten Barış Onay, atama sonrasında Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü olarak görevine devam edecek. Genel Müdürlük görevini 17 yılından bu yana yürüten Güven Cantürk ise bundan sonra "Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı" olarak çalışmalarını sürdürecek, tecrübelerini aktaracak.

Beşiktaş  Atatürk Anadolu Lisesi'ni ve 2000 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitiren Barış Onay, 2002 yılında Ecole d'Architecture Paris-Belleville'de Kentsel Tasarım, 2003 yılında da Université Paris Pantéon-Sorbonne'da Mimarlık Tarihi yüksek lisans programlarını tamamladı. 2004 yılında İstanbul'a dönen Onay, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde halen sürdürmekte olduğu Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı'ndaki öğrenimine başladı.

Onay, 2004 - 2005 yılları arasında Dünya Mimarlık Kongresi, UIA2005 İstanbul Bilim Komitesi Sekreteri olarak görev yaptı. Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği UICB'nin 2005 yılındaki genel kurulunda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Onay, 2008 yılında yapılan genel kurulda Genel Sekreterlik görevini devraldı.

Yapı-Endüstri Merkezi ve Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği (UICB)'deki görevlerinin yanı sıra Barış Onay, DEİK Türk-Ukrayna İş Konseyi Yürütme Kurulu'nda, Türkiye Yapı Teknoloji Platformu'unda ve Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) Sürdürülebilirlik Komitesi'nde aktif olarak görev alıyor. Onay ayrıca, yurt içi ve yurt dışında mimarlık, yapı sektörü ve yeşil binalar ile ilgili birçok konferansta konuşmacı olarak yer alıyor ve makaleler yazıyor. Bekâr olan Barış Onay, İngilizce ve Fransızca biliyor.


Geri Dön