02 / 05 / 2024

Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi binası 2016'da bitecek!

Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi binası 2016'da bitecek!

Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi binasının yapım ihalesi 13 Mart'ta Bartın İl Özel İdaresi yapılmıştı. Yüklenici firma Nisan ayında yapım çalışmalarına başladı.



Daha modern, hızlı ve güvenli hizmet vermek amacıyla planlanan yeni 112 Acil Servis Hizmet Binası inşaat çalışmaları başladı. Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasında yapılacak olan hizmet binasının temel atma çalışmalarına başlandı. Yüklenici firma NSN Mühendislik ve İnşaat firması kazı çalışmalarına başladı.

 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nden Acil Çağrı Merkezi Binası yapımı için 3 milyon lira ödenek Bartın İl Özel İdaresi'ne gönderilmişti. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak olan yeni hizmet binasının 17 Haziran 2016 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. Hizmete girmesiyle birlikte hem Bartın şehir merkezine hem de çevre köylere daha hızlı ve güvenli ambulans hizmeti verilmek amaçlanıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi binasının yapılmasıyla, acil sağlık hizmetleri, polis ve itfaiyenin tek numara altında birleşecek ve koordinasyon tek merkezden sağlanacak. 


Bartın Halk Gazetesi


Geri Dön