28 / 04 / 2024

Bartın Amasra yol çalışmalarında sona gelindi!

Bartın Amasra yol çalışmalarında sona gelindi!

BARTIN'ın Amasra ilçesinde yer alan Kaleşah Mahallesi arasındaki bağlantı yolunda sona geliniyor. Bartın Amasra arasında yapılan tünel inşaatı tamamlandı.



BARTIN'ın Amasra ilçesinde yer alan Kaleşah Mahallesi arasındaki bağlantı yolunda sona geliniyor. Bartın Amasra arasında yapımı tamamlanan tünel inşaatının ardından programdan çıkartılan Amasra Kaleşah mahallesi yolu bölge milletvekili Yılmaz Tunç ve Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ile Amasra Kaymakamı Kadir Taner eser'in girişimleri sonucu tekrar programa alınarak ihale edilmişti. 


Yaklaşık 20 gün önce başlanılan yol genişletme istinat duvarı ve yaya kaldırım çalışmaları aralıksız olarak devam ederken 1,5 kilometrelik alanda yapılan çalışmalar tamamlandığında Amasra İlçesinin ikinci giriş kapısı konumunda olan Kaleşah yolu hem trafik yönünden hem de yayaların kullanımı açısından rahatlayacak. Yol yapım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Amasra Belediye Başkanı M.Emin Timur "Amasra Tünel inşaatı tamamlandıktan sonra Amasra Kaleşah arasındaki bu yol programdan çıkartılmıştı. Fakat Belediye olarak bizim çalışmalarımız ile Milletvekili Yılmaz Tunç'un girişimleri ve Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser'in destekleri ile yol tekrar programa alındı. Proje kapsamında yol sanat çalışmaları, istinat duvarları ve yapılacak kaldırımlar ile yolun düzgün bir şekilde ulaşımı planlandı ve çalışmalara başlanıldı. 70 gün içerinde bitirilerek daha emniyetli daha vasıflı bir yol olarak hizmete girecek" dedi. 


Milli Gazete


Geri Dön