04 / 05 / 2024

Bartın-Kurucaşile Karayolu'nda 3. tünel inşaatı başladı!

Bartın-Kurucaşile Karayolu'nda 3. tünel inşaatı başladı!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Kurucaşile karayolunda üçüncü tünelin yapımına başlandığını bildirdi. Tunç, Bartın-Kurucaşile Karayolunun 1 milyarlık yatırım olduğunu belirterek, yüksek maliyeti olan bu yatırımın tamamlanması için büyük gayret gösterdiklerini belirtti.




AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde İl Başkanı Hüseyin Manav ve Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın ile birlikte inşaatı devam eden Bartın-Kurucaşile-Cide Karayolu çalışmalarını yerinde inceleyerek, gece vardiyasında çalışan işçilere kolaylıklar dilediler.


Kurucaşile Yolunda üçüncü tünelin inşasına da başlanarak 100 metre ilerlendi

Milletvekili Tunç beraberinde İl Başkanı Hüseyin Manav ve Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın ile birlikte, müteahhit firmanın şantiye yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, delme çalışmalarına başlanan T3 tünelinde incelemelerde bulundular. Burada gece vardiyasında çalışan işçilerle de görüşen Tunç ve Manav, işçilere çalışmalarında kolaylıklar dilediler.


Kurucaşile yolu 1 milyarlık yatırım

İncelemelerin ardından Bartın-Kurucaşile Karayolunun 1 milyarlık yatırım olduğunu belirterek, yüksek maliyeti olan bu yatırımın tamamlanması için AK Parti hükümeti olarak büyük gayret gösterdiklerini belirten Milletvekili Tunç; Bu güne kadar Bartın-Çakraz-Kurucaşile yolunun 30 kilometresinin bölünmüş yol olarak hizmete açıldığını, tamamlanan kesimde T1 tüneli olarak adlandırılan 2500 metre uzunluğundaki Çakraz tünelinin iki tüp tünel olarak, Amasra bağlantı yolu ve 1060 metre uzunluğundaki Amasra tünelinin tamamlandığını, Avara-Cumayanı arasındaki yol ve köprülerde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bu kesimde de 1529 metre uzunluğundaki T2 Tüneli olarak adlandırılan Cumayanı tünelinin iki tüp olarak açılma işlemlerinin tamamlanarak beton kaplamalarına başlandığını, 522 metre uzunluğundaki 1529 metre uzunluğundaki Cumayanı viyadüğünün inşasının da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Son yapılan ihale ile de Cumayanı tünelinden Karaman köyüne kadar olan 7 km.lik kesimin çalışmalarına başlandığını, bu bölümde de toplam 7 Km uzunluğunda bölünmüş yol standardındaki yolda yapım çalışmalarına başlandığını 2.325 metre uzunluğundaki T3 Tünelinin de çift tüp olarak delme işlemlerine başlandığını ve 100 metre ilerleme sağlandığını, bu kesimde Karaman köyüne kadar 6 adet 257 metre açıklığında çift köprü yapılacağını söyledi.


Milletvekili Tunç, Karaman-Tekkeönü arasında 4600 metre uzunluğundaki T4 tünelinin ve Tekkeönü-Kurucaşile arasında inşa edilecek 4500 metre uzunluğundaki T5 tünelinin de yatırım programında olduğunu ve projelerinin hazır olduğunu, yapım ihalesi süreçlerinin ardından inşasına başlanacağını söyledi. 


Bartın-Kurucaşile 25 dakikaya düşecek Milletvekili Tunç, 60 kilometre uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile karayolunu 5 adet çift tünel, viyadükler ve köprülerle 54 kilometreye düşüreceklerini, bölünmüş yol olarak inşa edilecek yolun tamamlanmasından sonra Bartın-Kurucaşile arasının 25 dakikaya düşeceğini söyledi.


Zonguldak Denge


Geri Dön