27 / 04 / 2024

Bartın'da Abdipaşa Çok Programlı Lisesi'nin temeli törenle atıldı!

Bartın'da Abdipaşa Çok Programlı Lisesi'nin temeli törenle atıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde, Abdipaşa Çok Programlı Lisesi ve Kapalı Spor Salonu’nun temelleri törenle atıldı. Törene AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar ve birçok yetkili katıldı...




Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde, Abdipaşa Çok Programlı Lisesi ve Kapalı Spor Salonu’nun temelleri törenle atıldı. Törene AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Ulus Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Garnizon Kamutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.


Kaymakam Kaşıkçı, açılış konuşmasında, “Bugün, yarınlarımızı emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, genç kardeşlerimizin daha güzel fiziki koşullarda, modem sınıflarda eğitim alabileceği yeni bir bilim ve irfan yuvasına kavuşmaları için temel atmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. Milletvekili Tunç ise, “Bu güzel günde hayırlı bir hizmetin temelini hep beraber atacağız. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kalkınmanın temeli, eğitimden geçiyor. Eğer çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir eğitim veremiyorsak, geleceğimiz karanlık olur. Bu sebeple geleceğimizi garanti altına alabilmemiz için hükümetimiz, son 11 yıldır bütçede en büyük payı eğitime ayırıyor. Bartın’da da son 11 yılda toplam 22 yeni okul yaptık. Önümüzdeki yıl bütçeden en büyük pay yine eğitime ayrılacak. Bartın’da iki yıl içinde sekiz okulumuzu daha eğitim öğretime hazır hale getireceğiz." şeklinde konuştu. Vali Çınar da, "İlimizin her ilçe, belde ve köyünde artık okullarımızı yeniliyoruz. İhtiyacı olan yerlere de yeni okullar yapmaya devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve yerelde de İl Özel İdaremiz, eğitime çok büyük önem veriyorlar." dedi.


Açılış konuşmalarının ardından Milletvekili Tunç, Vali Çınar, Kaymakam Kaşıkçı, Başkan Dönmez ve diğer protokol üyeleri tarafından, Abdipaşa Çok Programlı Lisesin ve Kapalı Spor Salonu’nun temeline ilk harç koyuldu.


İsmail Şen/Cihan


Geri Dön