29 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi ilçe okullarını periyodik ilaçlayıp dezenfekte ediyor!

Başakşehir Belediyesi ilçe okullarını periyodik ilaçlayıp dezenfekte ediyor!

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından periyodik olarak yaz ve sömestr döneminde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 62 ilçe devlet okulu ilaçlanacak ve dezenfekte edilecek. Çalışmalar 10 ekip ve 20 personelle yürütülüyor.



Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları öğrenci ve eğitimcilere daha sağlıklı bir ortam sunmak amacıyla gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi 62 okulda yürütülen çalışmalar her sene ilçe okullarında belirli periyotlarla tekrarlanıyor.

 

İlaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları 10 ekip ve 20 personelle yürütülüyor.  Program dahilinde okullar haşerelere karşı ilaçlanırken, eğitim kurumunun dezenfeksiyonu da sağlanmış oluyor. Öncelikle okul bahçesinde başlayan ilaçlama daha sonra okul içinde devam ediyor. Okulların koridor ve dersliklerinde de yürütülen ilaçlama ile eğitim döneminde oluşabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçilmiş oluyor.

 

02 Eylül tarihinde başlayan dezenfeksiyon çalışmalarının 12 Eylül tarihinde tamamlanması hedefleniyor.


Başakşehir Belediyesi


Geri Dön