28 / 04 / 2024

Başakşehir Yeni Merkez ne zaman bitecek?

Başakşehir Yeni Merkez ne zaman bitecek?

Konut, meydan dükkanları, meydan alanı, kamu binaları, metro, botanik park projelerinin bir arada toplanacağı Başakşehir Yeni Merkez projesi ne zaman bitecek? Hangi projeyi kim yapacak?




Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğündeki 60 bin metrekarelik meydan alanı olacak Başakşehir Yeni Merkez projesinde kamu binaları, botanik park, meydan, konut ve meydan dükkanları olacak.


Başakşehir Yeni Merkez konut alanı Makro İnşaat ve Akyapı ortaklığında Park Mavera adıyla satışa sunulmuştu. Satışların devam ettiği Park Mavera projesinin yanı sıra firma, Başakşehir Meydan Dükkanları adıyla ticari alanlarını da satışa çıkardı.


Emlak Konut GYO güvencesiyle yürütülen Başakşehir Yeni Merkez projesi Kayaşehir'in yeni kent merkezi olacak. Başakşehir Yeni Merkez projesi Avrupa'nın en büyük sağlık kenti İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'ne Özel sağlık, spor, tesis alanları ve eğitim alanlarının da olacağı Başakşehir Yeni Merkez projesinde planlanan çalışmaları hangi kurum yapıyor ve projeler ne zaman tamamlanacak?


Başakşehir Yeni Merkez ne zaman bitecek?


Başakşehir Yeni Merkez "Botanik Park"


Başakşehir Yeni Merkez'de planlanan Botanik Park projesi 380 bin metrekare büyüklükte olacak. Türkiye'nin en büyük Botanik Park projesi Emlak Konut GYO tarafından yapılacak. 



Başakşehir Yeni Merkez "Kent Meydanı"


Başakşehir Yeni Merkez Meydan alanı alt kısmı otopark olarak kullanılacak. Bu çalışmalar da Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilecek. Meydan alanının üst düzenlemesi Makro - Akyapı tarafından yapılacak.



Başakşehir Yeni Merkez "Kamu Binaları"


Emlak Konut GYO tarafından yürütülecek olan çalışmalar için ihaleye çıkılacak. Ancak ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Proje tamamlandığında Başakşehir'de dağınık olan belediye, kaymakamlık, ilçe, emniyet gibi kamu binaları tek bir meydanda toplanmış olacak.



Başakşehir Yeni Merkez "Cami"


Başakşehir Yeni Merkez projesi alanında planlanan cami 5 bin kişi kapasiteli olacak. Başakşehir Yeni Merkez Cami projesi selatin mimarisinde inşa edilecek.



Başakşehir Yeni Merkez "Metro İstasyonu"


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tasarrufundaki Başakşehir Yeni Merkez projesinde yapılacak olan metro istasyonu Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı olarak geçiyor. Metrokent - Sağlık Kent - Kayaşehir Merkez istasyonlarının olacağı 3 kilometrelik metro hattının 2018 - 2019 yıllarında faaliyete geçmesi hedefleniyor.



Başakşehir Yeni Merkez projeleri ne zaman bitecek?


Park Mavera ve Başakşehir Meydan Dükkanları projelerini yürüten Makro - Akyapı Haziran 2017 yılında projeleri tamamlamayı hedefliyor. İhale şartlarına göre 36 ayda tamamlanması gereken konut, meydan dükkanları, Botanik Park ve Meydan projeleri 3 yıl içerisinde tamamlanacak.




İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü ne zaman bitecek?



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön