07 / 05 / 2024

Başakşehir'de kaçak yapının önlemi için Drone timi kuruldu!

Başakşehir'de kaçak yapının önlemi için Drone timi kuruldu!

İnsansız hava aracı Drone uçurma modasına Başakşehir Belediyesi de uydu. Kaçak bina yapımının önlenmesi için Drone timi kuran ekipler, havalimanına yakınlığı ile tepki topladı.



Havalimanlarında pilotların korkulu rüyası haline gelen Drone'ları İstanbul Başakşehir Belediyesi de kullanmaya başladı. İnsansız Hava Aracı olarak adlandırılan, yerden ve uzaktan kumanda edilen Drone ile kaçak yapılarla mücadele etme kararı alındı. Daha önce de Atatürk Havalimanı'nda uçağın üstünden geçirilen dronlar olay olurken, şimdi de Başakşehir Belediyesi'nin uçuracağı hava araçlarının uçakların kalkış ve iniş güzergahında olması tartışma yarattı. 


ALÇAK UÇUŞ YAPIYORUZ 

Başakşehir Belediyesi yetkilileri projenin henüz pilot uygulama aşamasında olduğunu belirterek, "Henüz uçuş güvenliğini etkilemeyecek şekilde alçak irtifada deneme uçuşları yapıyoruz. Yeni yılda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvurarak uçuş izni alacağız" dedi. 


KAÇAK YAPILARA ÖNLEM...

İnşaat denetim ve kontrollerinde Drone kullanılması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, proje kapsamında aracı kullanacak olan zabıta ekiplerine eğitim verileceğini belirterek, şöyle konuştu: "Başakşehir'de inşaat faaliyetleri yoğun olarak sürüyor. Alanımız ise çok geniş. Bu nedenle inşaatların denetimi ve kaçak inşaat yapımının engellenmesi için Drone kullanacağız. Personel ise , detaylı bir eğitimden geçirilecek."



Takvim


Haber Bizim Gazete'de şu şekilde yer aldı;


İnsansız Hava Aracı olarak adlandırılan, Drone ile kaçak yapılarla mücadele etme kararı alan Başakşehir Belediyesi'nin uçuracağı hava araçlarının Atatürk Havalimanı trafiğinde uçakların kalkış ve iniş güzergahında olması tartışma yarattı. 

Başakşehir Belediyesi yetkilileri projenin henüz pilot uygulama aşamasında olduğunu belirterek, "Deneme uçuşları yapıyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ne başvurarak uçuş izni alacağız" dedi. 

Bahçeşehir Fen Lisesi öğrencilerinin, Başakşehir Belediyesi Living Lab (Yaşam Laboratuvarı) bünyesinde geliştirdikleri insansız Hava Aracı Dron ile, ilçe sınırları içinde kaçak yapı, inşaat denetim ve kontrolleri ile usulsüz hafriyat dökümlerine karşı mücadelede kullanılacağı açıklanmıştı. İnşaat denetim ve kontrollerinde drone kullanılması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, proje kapsamında aracı kullanacak olan zabıta ekiplerine eğitim verileceğini söyledi.


Bizim Gazete


Geri Dön