13 / 05 / 2024

Başar Arıoğlu'ndan Avrasya Tüneli'ne yeni şirket!

Başar Arıoğlu'ndan Avrasya Tüneli'ne yeni şirket!

Yapı Merkezi Genel Müdürü Başar Arıoğlu, yeni bir şirket kurdu



Yapı Merkezi Holding ve Şirketler Grubu ortak ve Yönetim Kurulu Üyesi Başar Arıoğlu 'Boğaz Geçiş Tüneli' projesinin işleri için şirket kurdu.

Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve Slovenya Fahri Konsolosu Başar Arıoğlu, İstanbul Boğazı Karayolu Boğaz Geçiş Tüneli Projesi için yeni bir şirket kurdu. 25 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin adı Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım Anonim Şirketi. 26 Ekim'de kurulan şirket faaliyetlerini Altunizade'de bulunan genel merkezinde yürütecek.

Başar Arıoğlu'nun yönetimindeki şirkette başkan vekili ise Yapı Prefabrikasyon Yönetim Kurulu Üyesi Halis Levet Çekirge seçildi. Yönetim kurulunda şirketin Uzak Doğu'lu ortakları da görev alacak. Edinilen bilgilere göre, şirketin faaliyet amacı; tasarım, mühendislik, proje üstlenme, tedarik uygulama, inşaat faaliyetleri, bakım onarım ve görevlendirme, yönetim kurulu kararı ile uyarlamaya tabi olmak üzere toplam güncel maliyet tutarı 898 bin 462 Amerikan Doları karşılığı Türk Lirası olacak olan İstanbul Boğazı Karayolu Boğaz Geçiş Tüneli Projesi'ne ilişkin diğer işlerin yürütülmesi ve şirketin karlılığını artırmak.

Seda Tabak/ Emlakkulisi.com


Geri Dön