27 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu: İstanbul’u dünyanın siyasal ve finansal merkezi yapacağız!

Başbakan Davutoğlu: İstanbul’u dünyanın siyasal ve finansal merkezi yapacağız!

Başkan Topbaş’tan İBB'nin yatırım ve projeleri hakkında bilgiler alan Başbakan Davutoğlu, “İstanbul’da yapılan çalışmalardan çok etkilendim. Bu kadim şehri dünyanın önemli siyasal ve finansal merkezlerinden biri yapacağız” dedi.




Başkan Topbaş’tan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projeleri hakkında bilgiler alan Başbakan Davutoğlu, “İstanbul’da yapılan çalışmalardan çok etkilendim. Bu kadim şehri dünyanın önemli siyasal ve finansal merkezlerinden biri yapacağız” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saraçhane Belediye Başkanlığı’ndan ayrılırken basın mensuplarına ziyaretiyle ilgili bilgiler verdi.


Hükümet programını TBMM’ye sunduktan sonra ilk ziyaretini herkesin gönlünde, ruhunda apayrı bir yeri olan İstanbul’a yaptığını belirterek, Başkan Kadir Topbaş ve ekibinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aldığını söyledi. Yoğun bir tarihi altyapısını ve hızlı şehirleşmenin sıkıntılarını barındıran İstanbul’un çok iyi bir öğretmen de olduğunun altını çizen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu;


“İstanbul bize tarihin en büyük emanetidir. Onu korumak ve yaşayan bir şehir olarak geliştirmek hepimizin üzerinde çok önemli bir vecibe. Hem yerel yönetimler hem merkezi hükümet olarak buna büyük önem veriyoruz. İstanbul’un bütün sorunlarının çözülmeye başladığı dönem Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’te İBB Başkanlığını devraldığı dönemde atılan adımlardır. O günden bugüne bu şehre neredeyse iki İstanbul daha eklendi. Ama belediyemiz her gün toplanan 16 bin ton çöpü hiç kirliliğe sebebiyet vermeden geri dönüşümünü, enerjiye dönüşümünü sağlıyor.”


Çevre ve tarih bilincinin olmadığı bir şehrin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasının mümkün olmadığına işaret eden Davutoğlu, “Bugün ben Başkanımız Kadir Topbaş’tan dinlediklerimden ve arkadaşlarımızın burada yaptığı çalışmalardan çok etkilendim. Şehrin ulaşım, çevre ve diğer konulardaki sorunlarını çözmek için çok büyük mega projeler, metro, deniz ve kara bağlantılı ulaşım hatları, şehrin bütün temel ihtiyaçlarının karşılandığı projeler dinledim” diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni bazı çalışmaların tamamlanmasının ardından Ekim ayında daha uzun soluklu ziyaret etmek istediğini dile getiren Davutoğlu, “Derin tarihi birikimin ve doğal güzelliklerini koruyarak bu şehri nasıl dünyanın en önemli finansal merkezlerinden biri, BM’nin en önemli siyasal merkezlerinden biri haline getireceğiz. Sayın Başkan Topbaş ve ekibine başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.




İBB


Geri Dön