27 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu'ndan OSB'lere arazi müjdesi!

Başbakan Davutoğlu'ndan OSB'lere arazi müjdesi!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yöneticileriyle buluştu. Başbakan Davutoğlu, OSB'lere arazi müjdesi verdi.



Burada konuşan Davutoğlu, "Milletimizin eliyle siyasi istikrarı sağlarsak, ekonomik istikrar bizim işimiz. En büyük vaadimiz güven ve istikrar" dedi. 


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “13 yıllık istikrar döneminde zihninizde bu konuda hiç şüphe olmadı. Sakın olaki, son 4 aylık geçici dönem sizin zihinlerinizde şüphe uyandırmasın. Bu 4 ay içinde 7 Haziran akşamı verdiğimiz sözü tuttuk, ülkeyi bir saniye dahi yönetimsiz bırakmadık. Bir taraftan terörle mücadele ettik, küresel ekonomik krizin, euronun, doların dalgalanmalarıyla uğraştık ama ülkede kimse siyasi ya da ekonomik istikrarsızlık hissetmedi. 1 Kasım'dan sonra inşallah çok güçlü şekilde istikrarı sürdürüceğiz” dedi. 

Davutoğlu, “Bizim en büyük vaadimiz, bütün bu teşvikler dışında, güven, istikrar, öngörülebilirliktir. Yatırımcının, o ülkede ne kadar süreyle o yatırımın geri dönüşüm sağlayacağını bilmesi" ifadelerini kullandı. 


HEDEFİMİZ 1 MİLYON İLAVE İSTİHDAM 


Davutoğlu, "Türkiye'de, 2002 yılına kadar, bütün cumhuriyet döneminde, 70 OSB'ye 1,7 milyar lira kredi verilmişken, son 12 yılda 87 OSB'ye 1,5 milyar lira kredi verildi. OSB'lerde 1,5 milyon istidam sağlandı. 2023 hedefi 70 yeni OSB ve 1 milyon ek istihdamdırÜlkemizde OSB'si bulunmayan il kalmayacak" diye konuştu. 


KILIÇDAROĞLU’NUN HABERİ YOK 


Davutoğlu ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık OSB'lerde meslek liseleri kuracağını söylediğini belirterek, şunları kaydetti: "Yıllardır uyguluyoruz. İşte burada da var. Konya'da ayakkabıcılar sanayisine gittiğimde çok güzel kundura meslek lisesi vardı. Ama Sayın Kılıçdaroğlu sosyal hayatın içinde olmadığı için bilmiyor. Herhalde bu imkanları görme şansı olmadı. Onların vaat olarak gördükleri şeyleri gerçekleştirdik.”


8 bin liraya kadar vergi yok


Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi almayacaklarını bildiren Davutoğlu, "Gümrük işlemlerini hızlandırarak yüzde 70'inin sadece 1 dakika içinde yapılmasını sağlayacağız. KOBİ'lerin patent maliyetlerini karşılayacağız" dedi.


OSB’lere arazi müjdesi 


Seçim beyannamelerindeki en önemli vaatlerinden birinin endüstri ve organize sanayi bölgelerindeki arsa maliyetlerinin düşürülmesi olduğunu belirten Davutoğlu, OSB'lerdeki parsellerin emlak piyasasının konusu olmaktan çıkacağını, gerçek sanayicinin arsa almasını ve onu hayata geçirmesini teminat altına alacaklarını aktardı.


‘Emekliye zam’ dedik 1 Temmuz’da yaptık 


Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'a giderken maaşı bin 200 liranın altında olan emeklilere, bin 200 lira yıllık ek sağlayacaklarını söylediklerini ve bunu 1 Temmuz'da uygulamaya koyduklarını belirtti. Doğum hediyesi kapsamında da 350 bini aşkın anneye doğum hediyesi verdiklerini anlatan Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerinin neticeleri şöyle veya böyle oldu diye taahhütlerimizi, 1 Kasım'a ertelemedik. Taahhüt ettik mi vaktini veririz ve o taahhüdü yerine getiririz" dedi.



Akşam 


Geri Dön