04 / 05 / 2024

Başbakan Erdoğan afet konutlarını teslim etti!

Başbakan Erdoğan afet konutlarını teslim etti!

Van depreminin 1. yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan afet konutlarının anahtar teslim törenine katıldı...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'yi eleştirerek, ''Kendisine oy veren vatandaşla değil, eli kanlı teröristle kucaklaşan, demokratik siyasete inanmış bir siyasetçi olamaz. Siyaset yapmakla, hizmet vermekle işiniz yok madem parti tabelalarını söküp yerlerine İmralı'ya veya Kandil'e mecburi istikamet gösteren trafik tabelalarını asın'' dedi. 

     Başbakan Erdoğan, Erciş'te deprem konutlarının teslim töreninde yaptığı konuşmada, yatırımcıların 'Terör gelir de benim fabrikamı yakarsa, bombalarsa' endişesiyle güneydoğu'ya yatırım yapmadığını belirterek, ''Eğer buralarda işsizlik varsa bundan dolayı var. İşte bunun önünü açmak için önce bu bölücü terör örgütü ve uzantısıyla benim Kürt kardeşim arasına duvar örmeli ki buraya yatırımcı rahat gelsin'' değerlendirmesinde bulundu. 

     Bölgeye yatırımın gelmesi için yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, bölgenin tamamen teşvik uygulaması içine alındığını hatırlatarak, ''Fabrika yapmak isteyene ücretsiz arazi veriyoruz, vergi muafiyeti getirdik. Niye yeter ki gelsinler buralarda fabrika yapsınlar ama buna rağmen korkuyor, buna rağmen gelmiyor. Yatırıma düşman olan hizmete huzura düşman olan sadece ve sadece insana düşmandır. Benim Vanlı kardeşim Ercişli kardeşim biliyorum ki her şeyi çok iyi görüyorsunuz, anlıyorsunuz kim kendisi için çalışıyor, çabalıyor, gecesini gündüzüne katarak gayret gösteriyor kim de her şeyi bozmak için, yıkmak için uğraşıyor bunu gayet iyi müşahede ediyorsunuz'' ifadelerini kullandı. 

     Bölgedeki BDP'li belediyelerin hizmetleriyle ilgili eleştirilerde bulunan Erdoğan, belediyelerin yapması gereken birçok hizmeti, hükümetlerinin yaptığını dile getirdi. Erdoğan, vatandaşlardan hizmete prim vermelerini, ideolojik yaklaşmamalarını istedi. 

     

     -''Bizim kalbimizi bir, ne hissediyorsak onu söylüyoruz''- 

     

     ''Biz sizlere efendi olmaya gelmedik, biz sizlere hizmetkar olmaya geldik'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti: 

     ''Değerli kardeşlerim Mevlana diyor ki 'Sen bensin işte, ben senim işte'. Biz böyle olacağız. Biz bütün vatandaşlarımızla az önce de söyledim Kürdü, Lazı, Türkü, Çerkezi, Boşnağı, Arabı, Gürcüsü, Zazası bütün kardeşlerimizle biriz, beraberiz. Bizim kalbimizi bir, ne hissediyorsak onu söylüyoruz biz herkesin karşısına gönlümüz elimizde çıkıyoruz. Bizim derdimiz hiçbir ayrım yapmaksızın 81 vilayetiyle 75 milyon insanıyla ülkemizi topyekün kalkındırmak. Bizim derdimiz hiçbir ayrım yapmaksızın, bütün vatandaşlarımızın daha güçlü, daha demokrasiyi yakalamış, daha geniş özgürlük, daha fazla hak hukuk sahibi olmalarını sağlamak. Biz 780 bin kilometrekarelik vatan toprağında huzurlu, güvenli, müreffeh bir hayat yaşamayı arzuluyoruz.'' 

     

     -''Parmakla gösterilen örnek alınan bir Türkiye'ye ulaştık''- 

     

     Erdoğan, 10 yıllık süreçte Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, şunları söyledi: 

     ''AK Parti iktidarı bunu başardı. 1999 Marmara Depremi'nde bir yılda vatandaşına çadır veremeyen Türkiye'den, 2011 Van Depremi'nde bir yıl içinde kalıcı konutları bitirip teslim eden bir Türkiye'ye geldik. Yasakların esas, özgürlüklerin istisna olduğu bir Türkiye'den, özgürlüklerin esas yasakların istisna olduğu bir Türkiye'ye hep birlikte kavuştuk. Ekonominin ve siyasetin kırılganlığı yüzünden 'hasta adam' muamelesine tabi tutulan bir Türkiye'den, istikrarı, güveni, gücüyle parmakla gösterilen örnek alınan bir Türkiye'ye ulaştık. Bütün bunları sizinle başardık, bütün bunları terör örgütünün sabotaj çabalarına bu yolda önümüze çıkarılan nice engellere rağmen sizlerin desteğiyle başardık. Terör örgütünün de siyasi uzantılarının da onların önlerindeki arkalarındaki güçlerin de bunların gerçekleştirilmesinde hiçbir dahli yok, hiçbir katkısı yok.'' 

     

     -''Biz, sorunların çözümü için siyasi muhatap aradıkça onlar başka yerleri işaret ettiler''- 

     

     Başbakan Erdoğan, terör örgütünün, siyasi uzantılarının ve onların önlerindeki, arkalarındaki güçlerin yatırımlara hiçbir katkıları olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti: 

     ''Bu BDP'liler bırakın Kürt kardeşlerimin haklarını korumayı, kendi partilerinin kapatılmasına engel olacak Anayasa değişikliğine dahi sahip çıkmayacak bir zihniyete sahiptirler. Biz, 'partiler kapatılmasın' diyoruz. BDP, 'partiler kapatılsın' diyerek Meclis'i terk ediyor. Bunları biliyorsunuz. Benim aziz milletimin artık bunlara karnı tok. Bunların sürekli gerilime yol açmaktan, sürekli çatışma görünümü oluşturmaktan, sürekli insanları tahrik edip güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmekten başka bir iş yaptıklarını gördünüz mü- Biz görmedik. Biz, sorunların çözümü için siyasi muhatap aradıkça onlar başka yerleri işaret ettiler. Kendilerine oy veren insanların iradesini değil başka odakların iradesini yansıtmaktan onların güdümünde hareket etmekten başka bir tavır ortaya koymadılar. Kendi iradesine ipotek koyduran, milletin iradesine sahip çıkamaz. Kendisine oy veren vatandaşla değil eli kanlı teröristle kucaklaşan, demokratik siyasete inanmış bir siyasetçi olamaz. Siyaset yapmakla, hizmet vermekle işiniz yok madem parti tabelalarını söküp yerlerine İmralı'ya veya Kandil'e mecburi istikamet gösteren trafik tabelalarını asın, onu asın daha isabetli olur. Hiç değilse bu şekilde milletimiz ne olduğunuzu, ne iş yaptığınızı bilir. Siyasi süreçler için boşuna size yönelmez.'' 

     

     -''Van'ı, Erciş'i daha güzel günler bekliyor''- 

     

     Başbakan Erdoğan, hizmet üretmeye kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayarak, ''Van'ı, Erciş'i daha güzel günler bekliyor. Bu süreci kararlı bir şekilde sürdüreceğiz, ama sizlerle beraber, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Sizler daha güzel bir Erciş istemiyor musunuz- Daha güzel bir Erciş'te yaşamak istemiyor musunuz- Şu anda gördüğünüz bu güzelliklerin Erciş'in tamamında olmasını istemiyor musunuz- Burada yatırımların daha da artmasını istemiyor musunuz- Aynı şekilde Van'da aynı güzelliklerin olmasını istemiyor musunuz-'' diye konuştu. 

     İstanbul'da ne varsa Van'da da onun olmasını arzu ettiklerini, bunun için çalıştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Eğer bugün Van'ın ortasından o geniş yollar geçiyorsa bu yolları belediye yapmadı. Bunları biz yaptık, biz. Van'a bu yakışır dedik. Van Belediyesi, kendisine ait yapması gereken yolu yapmadı. Onu da  TOKİ  olarak biz yaptık. Niye- Çünkü onlara kalsa zaten milleti susuz bırakıyor. Şimdi biz, onlar susuz bırakıyor diye buna seyirci mi kalalım- Kalmadık. Dedik ki 'biz, buraya suyu da getireceğiz'. Şimdi Şamran suyunu da getireceğiz, başladık. Şu anda 8 kilometresi bitti devam ediyor, 47 kilometre inşallah onu da bitireceğiz'' dedi. 

     Erdoğan, vatandaşların Kurban Bayramı'nı da kutlayarak, ''Kurban Bayramı'nın milletimiz, İslam dünyası ve bütün insanlık için barışa, sevgiye, kurtuluşa vesile olmasını Allah'tan diliyorum. İnşallah Suriye'deki kardeşlerimin de kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum, onların da zaferine vesile olmasını diliyorum. Biz, birliğimizi, beraberliğimizi kimseye kaptırmayalım'' diye konuştu. 

     Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 10 aileye anahtarlarını teslim etti. 

     Hizmete giren tesislerin toplu açılışını da gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, kurdeleyi kesti. Erdoğan, depremzedelere yardımda bulunan aralarında Nazif Zorlu, Serdar Adalı ve Acun Ilıcalı gibi hayırseverlere de plaket verdi. Bu sırada Acun Ilıcalı'nın yoğun alkış alması dikkat çekti. 

     Erdoğan, daha sonra tören alanının yakınındaki, teslimi yapılan bir eve misafir oldu. Erdoğan, hizmete açılan Atatürk ilkokulu ile ortaokulunu gezerek, incelemelerde bulundu. 


AA


Geri Dön