27 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan İkitelli Sağlık Kompleksi'nin temelini attı!

Başbakan Erdoğan İkitelli Sağlık Kompleksi'nin temelini attı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de İkitelli Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Biz hayali temeller atmıyoruz" dedi.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de İkitelli Şehir Hastanesinin temel atma törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Biz hayali temeller atmıyoruz" dedi.


Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, "Köylü, işçi tüm vatandaşım tedavisini oluyor, ilacını her eczaneden alabiliyor" diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığına bağlı uçak ambulansın, Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda müsabaka sırasında yaşamını yitiren Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesini almak üzere yola çıktığını bildirdi.


Erdoğan, geçen hafta İstanbul'a geldiklerini, Kartal'da 15 ilçeyi kapsayan 20 yol ve kavşağın açılışını gerçekleştirdiklerini, ardından Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattının temelini attıklarını, 201 Erguvan otobüsü hizmete aldıklarını belirtti. Başakan Erdoğan, daha sonra Ankara'ya gittiklerini, Batıkent-Sincan Metro Hattını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve  İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile birlikte hizmete açtıklarını bildirdi.


Bu haftasonu yine İstanbul'da olduklarını ve dün önemli açılışlar yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, Şişhane-Yenikapı Metro Hattını açtıklarını, Haliç'e o güzel ve estetik köprüyü kurduklarını ve açılışını yaptıklarını, İstanbul'un metro ağlarını ve Marmaray'ı birbiriyle buluşturduklarını anlattı.


İki ay önce Japonya'ya gittiklerinde fabrikada uyduyu teslim alma töreni yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, Türk mühendislerinin de çalıştığı uydunun Tokyo'dan Kazakistan'a taşındığını ve önceki gün 23.45'te uzaya fırlatıldığını, artık uydularıyla Afrika'yı da kapsama altına aldıklarını dile getirdi.


 


İkitelli Şehir Hastanesi detayları!


İkitelli Şehir Hastanesi hangi ilçelere hizmet verecek?



AA




Geri Dön