03 / 05 / 2024

Başbakan Erdoğan: İstanbul'u küresel merkez haline getirecek nice projelerimiz var!

Başbakan Erdoğan: İstanbul'u küresel merkez haline getirecek nice projelerimiz var!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "şimdi üçüncü köprüyü yapıyoruz. Neredeyse 200 metreye kuleler ulaştı. 50 metre falan kaldı. İnşallah kuleler bitecek, ondan sonra artık asma köprünün tabliyeleri de inşallah yerleştirilmeye başlanacak." dedi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


CHP'nin insanın kadir, kıymetini bilmediğini, onların derdiyle dertlenmek nedir bilmediğini belirterek, "Bunlar bu ülkede kaymak takımın temsilcileridir. Onlarla beraber hareket ederler. Bak şimdi üçüncü köprüyü yapıyoruz. Neredeyse 200 metreye kuleler ulaştı. 50 metre falan kaldı. İnşallah kuleler bitecek, ondan sonra artık asma köprünün tabliyeleri de inşallah yerleştirilmeye başlanacak. Fakat burada dört gidiş, dört geliş olacak. Ortadan da inşallah trenler gidip gelecek. Bu da dünyanın sayılı asma köprülerinden biri olacak. Niye? İstanbul'a bu yakışır. Bu millete bu yakışır" diye konuştu.


Buranın maliyetinin 2,5 milyar dolar olduğunu, devlet olarak buraya da para vermediklerini belirterek, girişimcinin yapacağını ve işleteceğini, verecekleri garantiler karşısında girişimci firmanın çalışmayı yürüteceğini dile getirerek, şunları kaydetti:


"Aynı şeyi oradaki girişimcimize de yaptılar. Böyle şey olur mu ya? Bu nasıl iştir? Bütün mesele bu ülkede taş üstüne taş konulmasın. Attıkları adım bu, yaptıkları iş bu. Marmara'nın altında inşallah iki tüp üst üste, oradan da artık otomobiller geçecek.  Marmaray  bitti. Açılışını yaptık. Marmaray'ı kullananlar oldu mu? Maşallah bütün İstanbul Marmaray'ı kullanmış. Şu anda günlük Marmaray'dan geçenlerin sayısı elhamdülillah 150 bin olmuştur. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. O yeni adım ne biliyor musunuz, İstanbul'a Kanal İstanbul'u yapacağız. Çok kısa bir zamanda inşallah ihalesini yapıyoruz. Kanal istanbul'u yapmak suretiyle Boğaz'ı çevre tehdidinden kurtaracağız. Burası aynı zamanda Kanal İstanbul her iki tarafına kuracağımız yeni şehirler beraber çok farklı bir İstanbul' zenginlik katacak. Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacağız ama her iki tarafında da yeni şehirler oluşturacağız. Bunu da göreceğiz inşallah. İstanbul'u finansın, kültürün, sporun, uluslararası kuruluşların, bunun yanında bölgesel ve küresel merkez haline getirecek nice projelerimiz var. Onları tamamlayacağız. Bütün bunları sizler için sizlerle beraber yapacağız."



AA


Geri Dön