29 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Ankara, Batıkent-Sincan metrosu ile bir farklılığı yaşayacak!

Başbakan Erdoğan: Ankara, Batıkent-Sincan metrosu ile bir farklılığı yaşayacak!

Başbakanlık Merkez Bina'da, Türkiye - İspanya 5. Hükümetler Zirvesi'ne başkanlık eden Başbakan Erdoğan ve konuğu İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, zirvenin ardından ortak basın toplantısı yaptı...




Başbakanlık Merkez Bina'da, Türkiye-İspanya 5. Hükümetler Zirvesi'ne başkanlık eden Başbakan Erdoğan ve konuğu İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, zirvenin ardından ortak basın toplantısı yaptı.


Başbakan Erdoğan, İspanya ile atılan ortak adımların bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Gerek Mar birlikte attığımız adımlar söz konusu gerek İstanbul-Ankara ki bunun Eskişehir-Ankara etabında İspanyol girişimcilerin bulunmuş olması, Ankara-Konya etabında yine aynı şekilde İspanyol girişimcilerin bulunması, İspanya-Türkiye dayanışmasını çok açık net ortaya koyuyor. Tabii şimdi çok önemli bir proje de yarın, biliyorsunuz  Ankara  metrosu ki bu metroyla ilgili olarak gerçekten bir sembol adım olarak bunu görüyoruz ve Rajoy ile yarın buranın açılışını yapacağız. Ankara, bu Batıkent-Sincan arasındaki raylı sistemle metroyla bir farklılığı yaşayacak. Test sürüşüne katıldım ve güzelliğini gördüm. Yarın test sürüşünden sonra uygulamalı sürece geçiyoruz. Bunu da Başbakanla birlikte gerçekleştireceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyemizin başlattığı daha sonra Ulaştırma Bakanlığımızın devam ettirerek tamamladığı bu projeyi ardı ardına daha farklı projeler de takip edecektir." 



AA


Geri Dön